Visa kurser.se som: Mobil

Tyska A1 nybörjare - Distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
20 timmar
2019-10-01 12:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig Europas viktigaste och största språk! Tyskland är Europas största handels- och industrination och dessutom bara en stenkast ifrån Sverige.

Anledningar att åka till Tyskland är mångfaldiga: göra en båttur på Tysklands floder, ta en Weissbier i München, lyssna på en konsert i Hamburg eller njuta av stränderna vid Nordsjön. Dessutom är tyska huvudspråk i Österrike, Schweiz och Liechtenstein. Men språket är också mycket gångbart i andra stora delar av Öst- och Centraleuropa. Och med vår duktiga lärare får du en perfekt start. Kan du tyska har du mycket att vinna!

Du får en bra bas i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera i vardagliga situationer. Vi kommer bland annat att lära oss att hälsa, presentera sig själv, fritids aktiviteter, lära känna andra personer, berätta om sin familj och sitt yrke. Vi använder oss av enkla dialoger, enkla texter, rollspel, bild- och uttalsövningar. Varje lektion avslutas med en liten enkel quiz om det vi har lärt oss för att testa sig själv.

Du utvecklar dina kunskaper i grammatik, hör- och läsförståelse. Du lär dig steg för steg att uttrycka dig säkrare. Redan från början använder vi vardagsspråk så mycket som möjligt.

Om kursen
Kursen innehåller olika moment för att använda så många sinnen som möjligt. Vi arbetar med vardagsspråket, uttal och övningar som breddar din kunskap. Tillsammans upptäcker vi kulturen som språket ger nyckel till. Här får du bra kunskap i uttal, grammatik och ordförråd. Vi lägger stor vikt på att utöka din förmåga att prata och uttala rätt. Genom dialoger, rollspel och uttalsövningar bygger du upp nya språkkunskaper. Tillsammans med ledaren anpassas undervisningen till dig och gruppens kunskapsnivå.
Lär dig ett nytt språk
Med våra språkkurser får du en mer meningsfull vistelse utomlands. Under trivsamma former i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss. Våra kursledare är noga utvalda och grupperna små. Det är roligt att lära ett nytt språk och en härlig känsla att kunna göra sig förstådd.

• Utgår från dina kunskaper
• Upptäck landets kultur
• Lär dig ett språk i grupp – bäst för inlärningen!

Så här går det till
I samband med kursstart får du dina inloggningsuppgifter till plattformen. Du kommer att kunna logga in från och med den dag som kursen startar. God datorvana, headset och tillgång till webkamera är nödvändigt.

För vem?
För att du ska hamna på rätt nivå så kan du läsa mer om språknivåerna nedan. Är du osäker så rekommenderar vi dig att göra nivåinplaneringstestet.

EUROPEISKA NIVÅSKALAN
Basnivå A1 Nybörjare
Basnivå A2 del 1-2
Självständighetsnivå B1 del 1-3
Självständighetsnivå B2 del 1-4
Avancerad nivå C1 del 1-5
Avancerad nivå C2 del 1-5
www.medborgarskolan.se/spraktest

Ledare
Nadine Bartl Strand föddes i Frankfurt/Main och växte upp i både Tyskland och Österrike, med tyska som modersmål. Hon har bott i Sverige i några år med sin man och sin dotter. Hon har studerat lingvistik, tyska och språkundervisning på universitet både i Österrike och Sverige och har undervisat som grundskollärare i Sverige i två år.
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material
Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället.

Bra att veta
Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel. Genom en språkkurs hos Medborgarskolan får du möjlighet till en mer meningsfull vistelse utomlands. Under trivsamma former i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss. Våra kursledare är noga utvalda och grupperna små. Det är roligt att lära ett nytt språk och en härlig känsla att kunna göra sig förstådd.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50.
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.
Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en Kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.
Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Fortsättningsmöjligheter
Många av våra kurser finns på nivåer från nybörjare till avancerad och i olika former av fördjupning och specialisering. För möjligheter att bygga vidare på just din kurs – hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs.
Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.
Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tyska A1 nybörjare - Distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tyska A1 nybörjare - Distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner