Visa kurser.se som: Mobil

Tolkutbildning distans - Ettårig grundutbildning för kontakttolkar

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
545 timmar
2020-01-15 17:00
4 200 SEK

Kursbeskrivning

Utbildningen kallades förr TÖI-utbildning, men står idag under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du läser under ett år på halvfart, distans - totalt 545 studietimmar. Efter genomgången utbildning får du ett kursbevis på att du är grundutbildad tolk (tidigare TÖI-tolk)

ANSÖKAN - observera ingen ansökan via knappen "ansök" utan via ansökningsformulär. Formuläret finns på www.medborgarskolan.se/tolk Du skickar formuläretmed vanlig post till Medborgarskolan Syd, Hans Michelsensg 6A, 21120 Malmö och du bifogar en kopia på betyg där det framgår att de formella förkunskaperna är uppfyllda.

SISTA ANSÖKNINGSDAG
15 oktober 2019 (poststämpel gäller)

FÖRKUNSKAPER
Du ska ha gymnasieutbildning från Sverige eller ditt hemland och betyg i svenska B/svenska 2.
Ett första urval görs utifrån utbildning och de sökandes tolkspråk.
Därefter anordnas ett förkunskapstest som består av en hörförståelse på svenska, lucktest på svenska, översättning från svenska till tolkspråket och ett muntligt rollspel. Urval görs utifrån ditt resultat i förkunskapstestet samt med ledning av de sökandes tolkspråk.

KURSINNEHÅLL
Introduktions kurs 30 tim
Samhällstolkning 105 tim (realia 65 tim, språkhandledning 40 tim)
Sjukvårdstolkning 120 tim (realia 80 tim, språkhandledning 40 tim)
Migrationstolkning 60 tim (realia 35 tim, språkhandledning 25 tim)
Juridik för tolkar 140 tim (realia 90 tim, språkhandledning 50 tim)
Svenska, språkfärdighet 30 tim
Tolkteknik/tolketik 60 tim

Efter delkurserna samhällstolkning, sjukvårdstolkning resp juridiken görs skriftliga resp muntliga prov. De övriga delkurserna har endast skriftliga prov.

KOSTNADER OCH ERSÄTTNINGAR
Innan du påbörjar den ett- eller tvåårig grundutbildning ska du betala en depositions­avgift på 1000 kronor som du får tillbaka när hela grundutbildningen är genomförd. Totalt kostar hela utbildningen 4200 kr, men delas upp i 600 kr per delkurs.
Allt studiematerial ingår.

Du får ersättning för dina resor och du kan också få ett bidrag till boende om du måste bo ex på hotell.

KURSORT

Kursen ges på distans men med vissa närträffar. Dessa är förlagda till våra kurslokaler som finns på Hans Michelsensgatan 6A i Malmö bakom Slagthuset. Närmaste busstation är Centralstationen.

VALIDERING
Du som har gammal tolkutbildning, lång arbetslivserfarenhet eller gått Arbetsförmedlingens tolkutbildning kan få din utbildning validerad gentemot grundutbildningen. Du ansöker om detta på samma blankett som till grundutbildningen. Du kan bli validerad dels som att du har hela kompetensen men också bara delar och få kanske gå någon av delkurserna som komplettering. Mer info om validering hittar du på www.medborgarskolan.se/tolk

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR
maila renee.andersson@medborgarskolan.se

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tolkutbildning distans - Ettårig grundutbildning för kontakttolkar.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tolkutbildning distans - Ettårig grundutbildning för kontakttolkar!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner