Visa kurser.se som: Mobil

Textilkunskap

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
8 timmar
2019-10-09 18:00
1 800 SEK

Kursbeskrivning

En kurs i tre steg för ökad kunskap, säkrare val och rådgivning som är anpassad för dig som är allmänt intresserad av textil,

är hantverk eller som jobbar med design, inköp eller sälj. Målet är att höja din textila kompetens och öka intresset för textil och mode både vad det gäller material och kvalitet, men också inom hållbarhet.

Innehåll

Materialkunskap - Du får kunskaper i vad ett textilt material är, vilka textila material som finns och vilka egenskaper de har. En lista med varutermer och andra textila frågor sammanställs och bearbetas under kursen tillsammans med hållbarhetsaspekter. En översiktlig genomgång om garn och garnframställning görs.

Tygkunskap - Du få en ingående genomgång om hur tyger kan konstrueras och tillverkas med olika metoder. Egenskaper och användningsområden för olika tygkvaliteter. För bättre känsla för tyg och material kommer vi att analysera en uppsättning tygprover som ingår i kursmaterialet.

Kvalitet - Här får du en genomgång av skötselråd, titta och känna på plagg och tygkvalitet samt få argument och termer för hållbarhet. Vi ger en framtidsspaning och sedan avslutas kursen med en gruppuppgift för att praktisera de kunskaper kursen gett.

Kursledare

Anders Kärrman, Textil Support, www.textilsupport.se, utbildad textilingenjör vid Textilhögskolan i Borås. Driven och engagerad textilexpert med stor vana av presentation och praktisk pedagogik.

Material

Kurslitteratur ingår.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre delbetalningar utan extra kostnad.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Textilkunskap.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Textilkunskap!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner