Visa kurser.se som: Mobil

Silversmide med argentiumsilver - helgkurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Eslöv
16 timmar
2019-10-05 09:00
1 200 SEK

Kursbeskrivning

Argentiumsilver innehåller silver och koppar precis som vanligt sterlingsilver men också lite germanium.En kurs för dig som är nybörjare som vill pröva på något nytt eller för dig som hållit på ett tag och som är nyfiken på nya rön och arbetsmetoder.

Om kursen redan starta så går det  bra att gå kurs en av dagarna och betala för den dagen.

Det ger ett smidigt och starkt silver som inte svartnar på samma sätt som vanligt sterlingsilver. Kursen lär dig att arbeta med argentiumsilver och hur det arbetet skiljer sig från att arbeta med vanligt sterlingsilver. Fortsättning på kursen kan anordnas

INNEHÅLL OCH MÅL
Skapa dina egna föremål från idé till verklighet. Du kan t ex skapa ditt eget smycke, namnskylt eller servettring. Metoder som används inom silversmide är i denna kurs anpassat till argentiumsilver. Du kan te x lära dig såga, borra, fila, löda, putsa och polera mm, allt beroende vad du väljer att göra för arbete. Du får lära dig att skapa olika ytor såsom bankad, fräst och matterad yta. Teori, information om metoder och inspiration läggs in med jämna mellanrum och anpassas till deltagarna.
Eftersom du arbetar individuellt med ett föremål som du själv valt, detta upplägg gör att både nybörjare och du hållit på ett tag är välkomna.

KURSUPPLÄGG
2 ggr 16 tim (1 lektionstimme varar 45 min).

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Kristina Fureby, är konstnär och har arbetat med silver sen 2008. Hon har arbetat som cirkelledare i silversmide sen 2011. Har ställt ut bl a på jurybedömda utställningar:
Galleri Hultman, Åstorp. Jurybedömd utställning. Hösten 2015
Mästers Galleri SKHF, jurybedömd utställning. Vintern 2016
Romelegården, jurybedömd utställning. Sommaren 2016
Fogdaröds konsthall, jurybedömd utställning. Hösten 2016
Kristina tar även emot studiebesök, samt anordnar minikurser för sällskap, där du gör ett enkelt smycke tex för möhippor, bröllopsdagar eller födelsedagar.
Hon arbetar hela tiden på att utvecklas och pröva på nya tekniker. Ambitionen är att kursen ska ge en bra grund att stå på och ge nya tips om metoder och idéer till dig som hållit på ett tag.
Gå gärna in på hennes hemsida för att få inspiration och se vad andra kursdeltagare skapat.
www.personligsilverkonst.com
För information ring Kristina 0738294973

BRA ATT VETA
Materialkostnad tillkommer, betalas direkt till ledare
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Sen är det upp ditt varje elev hur mycket man använder. Om man gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan väga c:a 10 g)

Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.
Min ambition är att kursen ska ge en bra grund att stå på och ge nya tips om metoder och idéer till dig som hållit på ett tag.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide med argentiumsilver - helgkurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide med argentiumsilver - helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner