Visa kurser.se som: Mobil

Radarintyg för fritidsbåtar

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
15 timmar
1 590 SEK

Kursbeskrivning

Det blir vanligare och vanligare att fritidsbåtar har en radar. Har man en radar måste man kunna använda den. Här är kursen du behöver gå för att sedan kunna ta ditt Radarintyg.

För att få fullt utbyte av sin radarutrustning måste man känna till dess egenskaper och hur den används för positionsbestämning och navigering.

Kursinnehåll
Målet med utbildningen är att öka kunskaperna om användning av radar på fritidsbåt och därmed minska risken för olyckor i samband med radarnavigering. Praktisk övning ombord ingår.

Kursen sker kvällstid men även något/några tillfällen är man till sjöss och kör. När dessa tillfällen blir kommer man överens om inom gruppen.
Prov för radarintyg ligger utanför kursen och kostar idag 500 kronor.

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Rabatt hos bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Radarintyg för fritidsbåtar.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Radarintyg för fritidsbåtar!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner