Visa kurser.se som: Mobil

Orientalisk dans nybörjare - Prova på 27/8

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
1 timme
2022-08-27 14:00
0 SEK

Kursbeskrivning

Orientalisk dans, även kallat magdans, innefattar de flesta dansformer med ursprung i det vida område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Om Prova på

Prova på-tillfället är gratis och ligger på kursens ordinarie tid och plats. Det erbjuds vid ett tillfälle före terminens kursstart för att ge en uppfattning om hur en danslektion går till och en chans att ställa frågor till kursledaren.

Är du nyfiken på fortsättningsnivån så tala med ledaren under detta Prova på-tillfälle, eller kontakta oss på Medborgarskolan för mer info.

FÖRANMÄLAN ger förtur till Prova på-tillfället! Antalet platser är begränsat.

Om kursen

Nybörjarkursen börjar 1-2 veckor efter prova på-tillfället, och är tänkt för alla som är intresserade av att lära sig de grundläggande rörelserna inom orientalisk dans. Fokus ligger väldigt mycket på att rörelserna ska kännas bra i kroppen och hjälpa till att göra ryggen och lederna rörligare.

Elever i alla åldrar är välkomna!

Vi kommer att träna alla runda, mjuka rörelser i första hand, sedan de raka – i första hand på ett mjukt sätt, senare möjligen även på ett lite snärtigare sätt – och vibrationsteknik – shimmy. Ledaren följer elevernas utveckling kontinuerligt så att vi lär oss i lagom tempo. Vi kommer inte att träna på någon lång koreografi under denna första termin, däremot kommer vi att träna små kombinationer till dels en mycket välkänd egyptisk melodi, dels kommer vi att prova små kombinationer av steg från egyptisk folklore, i första hand saidi och beledi awadi.

För vem

Inga förkunskaper krävs. Elever i alla åldrar är välkomna! 

Kursledare

Alva Aucu. Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden! Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota.

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Detaljerad information om hur du använder det finns på höstkursens hemsida.

Erbjudande - kombinationsrabatt 2-3 kurser
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med minst 9 kurstillfällen. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Orientalisk dans nybörjare - Prova på 27/8.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Orientalisk dans nybörjare - Prova på 27/8!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner