Visa kurser.se som: Mobil

Orientalisk dans, fortsättning

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
12 timmar
2020-01-26 14:00
1 245 SEK

Kursbeskrivning

Orientalisk dans, även kallat magdans, innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Om kursen

Detta är en fortsättningskurs. Vi kommer att bygga vidare på de rörelser vi redan lärt oss genom grundkursen, och lägga genreperspektiv på dem. Golden Era var den tid då magdansen utvecklades till scenkonst i Egypten - både på de stora teatrarna i shower och som vanligt inslag i filmer på biograferna. Vi kommer främst att studera dansösen och skådespelerskan Samia Gamals specifika rörelsemönster. 

Vi tränar teknik, kombinationer, stil och genre. Vi ska dansa en koreografi skapad av kursledaren, till musiken Raidak (från Nesma). I koreografin kommer vi även att använda slöja av chiffong, på det sätt som den användes under Golden Era tiden. Kursledaren har ett antal slöjor till utlåning. Först till kvarn! Kursledaren kan även hjälpa till att köpa tyg och kantsy chiffongslöjan för den som vill ha en egen.

För vem

Detta är en fortsättningskurs. Deltagare bör ha gått minst en termin orientalisk dans/magdans, med grundläggande teknik, för vår kursledare, eller annan lärare på annan plats.

Kursledare

Alva Aucu Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota. Rekommenderad klädsel: mjuka kläder, kjol eller träningskläder. Barfota eller mjuka skor till exempel teknikskor för balett. Inga myntbälten då det inte passar till stilen.

OBS oregelbundet schema VT 2020: dubblellektion på två klocktimmar varannan söndag (jämna veckor, sex söndagar totalt).

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.

Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatten (intyg krävs). Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 kurstillfällen. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Orientalisk dans, fortsättning.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Orientalisk dans, fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner