Visa kurser.se som: Mobil

Måla i akvarell på Hovdala, konst/konsthantverk

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Hässleholm
1 timme
2021-05-29 09:00
650 SEK

Kursbeskrivning

Det finns så mycket att upptäcka med akvarell! Vi målar utomhus.

Om kursen
Vi träffas utomhus med goda avstånd på vackra Hovdalaområdet där vi med pensel och akvarellfärger fångar upp dom olika vyerna. Allt från den första aha-upplevelsen, när man vågar doppa penseln i färg och sedan låta färgen flyta ut över papprets yta, till att mer medvetet använda sig av varje färgs egen karaktär och uttryck. Vi arbetar med färg, form, ljus och komposition och lär oss akvarellens olika tekniker och möjligheter. 

Så här går det till

Kursen går vid ett tillfälle.

För vem?
Du behöver inga förkunskaper. För både nybörjare och erfarna.

Ledare
Magnus Åkesson som är en erfaren konstnär är född 1965, och bor i Kristianstad. Han har arbetat som cirkelledare i Medborgarskolan under flera år. Hemsida: www.magnusakesson.se

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material

Kursledaren återkommer med information om material innan start. Tag med eget målarmaterial efter eget tycke. Ledaren har med papper (för självkostnadspris ) Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.

Bra att veta
Tänk på att ha kläder efter väder. Tag med egen matsäck om du inte vill äta i matsalen

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla i akvarell på Hovdala, konst/konsthantverk.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måla i akvarell på Hovdala, konst/konsthantverk!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner