Visa kurser.se som: Mobil

Måla i akvarell för nybörjare på distans

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
24 timmar
2020-03-30
1 800 SEK

Kursbeskrivning

Här upptäcker du tillsammans med andra glädjen i att skapa. Genom demonstrationer och övningar orienterar vi oss genom måleriets mysterier.

Du kan anmäla dig efter start och gå kursen i egen takt inom kursperioden till 31/5!

Om kursen

Längtar du efter att måla? I kursen Akvarellmåleri för nybörjare närmar vi oss skapandets konst under åtta lektioner som alla är uppbyggda kring olika teman med tillhörande praktiska övningar och teoretiska reflektioner. Vi går igenom viktiga grunder inom måleriteknik, färg- och formlära, komposition m.m. Efter avslutad kurs kommer du att ha en gedigen grund att stå på i ditt framtida konstnärsskap!

Nytt tema varje vecka. I början av veckan släpps materialet för just den veckan.

Så här går det till

På torsdagar ses vi för en 60 min live-lektion där vi kan samtala kring veckans tema, filosofera och reflektera, samt gå igenom eventuella utmaningar som dykt upp vad gäller teknik och dylikt. 15 korta filmer med demonstration av måleriteknik m.m. 3 förinspelade “kom-igång”-filmer med inspirerande uppgifter Utförliga instruktioner till uppgifter och övningar Sammanfattande text i slutet av varje vecka

I samband med kursstart får du dina inloggningsuppgifter till plattformen. Du kommer att kunna logga in från och med den dag som kursen startar. God datorvana, är nödvändigt. Du tar dina lektioner under kursens gång när det passar dig.

Vid tekniska problem vänd dig till : Jannis Gauci ; Joanna Svärd

För vem?

Inga förkunskaper behövs

Ledare

Efter år av studier och konstnärligt utövande inom måleriet såväl som inom scenkonsten är Lovisa Limseth idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken såväl som i övriga livet. Med stor erfarenhet och kunskap inom mindfulness, yoga och meditation skapar Lovisa kurser som både syftar till utvecklande av målartekniker och samtidigt lämnar plats för utforskande av den egna kreativiteten och den inre föreställningsförmågan. Mer än någonting är Lovisa här för att hjälpa dig att i din takt och med dina förutsättningar komma igång eller komma vidare med just ditt skapande! 

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

För vem?

Inga förkunskaper behövs

Material

Material ingår ej i kursavgiften. Detta behövs: Akvarellpapper (minst 300g) i storlek A4 och/eller A3, kladdpapper, akvarellfärg i tub eller kaka, penslar, svamp, bred maskeringstejp. Kursledaren skickar ut ett välkomstmail med utförligare information innan kursstart!
 
Bra att veta

Vid tekniska problem vänd dig till : Jannis Gauci ; Joanna Svärd

Du kan anmäla dig även efter start och gå kursen i egen takt inom kursperioden till 31/5! Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla i akvarell för nybörjare på distans.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måla i akvarell för nybörjare på distans!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner