Visa kurser.se som: Mobil

Körsång - Tonoptimisterna med Joachim Saxenborn

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
18 timmar
820 SEK

Kursbeskrivning

Så många kan inte ha fel - att sjunga i kör ger en härlig känsla! I körsång lär du dig om musik, aktiverar din andning och lär känna nya människor. En gång i veckan träffas vi och konserttillfällen sporrar dig att ge det lilla extra.

Tonoptimisterna är en blandad kör av större format som vänder sig till dig som söker nya utmaningar inom körsången. Vår repertoar bjuder på alla sorters sånger och vi njuter av en härlig gemenskap. Under repetitionerna lär vi oss att lyssna på varandra för att forma vår kör. Du lär dig oss också att hantera din röst på ett bättre sätt samt lär dig mycket om musik. Repertoaren är varierad och vi avslutar ofta terminen med en konsert.

Välkommen till en ny termin med körsång!
Vad kan vara härligare och mer givande än att stämma upp i sång tillsammans? Jag har haft den stora äran, förtroendet och privilegiet att leda många körsångare i mitt liv, vilket har tillfört mitt liv mer än vad ord kan beskriva.
Därför ser jag framemot att fortsatt kunna få dela med mig av den glädje och kunskap som jag berikats med under alla år. Det är svårt att i ord uttrycka vilken enorm fröjd körsång skänker, så hjärtligt välkomna till någon av mina körer! /Joachim Saxenborn

Om kursen
Under repetitionerna lär vi oss att lyssna på varandra för att forma vår kör. Du lär dig också att hantera din röst på ett bättre sätt samt lär dig mycket om musik. Repertoaren är mycket varierad och hämtas från olika sorters musik, både nya utmaningar och välkända sånger.

Vi träffas en gång i veckan och avslutar ofta terminen med en konsert.

För vem
Någon körvana krävs. Är du osäker på nivån, rådgör med körledaren Joachim Saxenborn via mejl (joachim@saxenborn.se).

Kursledare
Joachim Saxenborn - kördirigent, pianist m.m. med stor erfarenhet av att leda sångare i kör i alla åldrar och på alla nivåer. Joachim ger även sånglektioner individuellt (sök på hemsidan för info).
Gå gärna in på Joachims hemsida och läs mer: www.saxenborn.se

Bra att veta
Aktuell information kring repetitionstider m.m. meddelas löpande per mail och/eller sms. Mer info i kallelse till kurs.
Obs att startdatum är preliminärt tills det blivit fastställt i kallelsen.

Detta är en kurs med kursavgift inom folkbildningen. Medverkan kräver att man är anmäld. Anmäl dig via hemsidan eller ring Kundcenter 075-241 68 50. Bindande anmälan, vänligen notera köpvillkor. Efteranmälan är möjlig - betala från ditt första kurstillfälle.

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 kurstillfällen. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

Rabatt på böcker
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Körsång - Tonoptimisterna med Joachim Saxenborn.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Körsång - Tonoptimisterna med Joachim Saxenborn!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner