Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Konst & arkitektur i Lissabon - Föreläsning med Desiree Lennklo

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
2 timmar
300 SEK

Kursbeskrivning

 Europas västligast belägna stad har en spännande stadskärna att utforska. Belägen på sju kullar, vackert placerad vid Atlanten och kryddad med lämningar från flera viktiga historiska epoker utgör Lissabon ett intressant resmål.

I begynnelsen var Lissabon en iberisk stad som sedermera föll i romarnas händer. År 1256 blir Lissabon Portugals huvudstad och en blomstrande epok inleds. Spansk ockupation, jordbävningar och ekonomiska utmaningar till trots har Lissabon skapat sig ett rikt konstliv och lager av arkitektoniska beläggningar. Vi följer stadens historia genom stadspromenader och museibesök. Från Belémtornet med anknytning till landets sjöfararhistoria och dess unika portugisiska version av sengotik, via Pombalinebyggnader till det postmoderna Amoreiras shoppingcenter; Lissabon är sannerligen en stad för arkitekturälskare! Vi pustar ut i en av Europas största stadsparker innan vi tar oss an Gulbenkianmuseet. Här finns ”det mesta av det bästa” som samlaren Calouste Gulbenkain själv uttryckte det, gällande europeisk konst. The Berardo Collection har riktat in sig på 1900-talets konst och det relativt nyöppnade och spektakulära MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology) får vi inte heller missa. Nationalmuseum för samtida konst, eller Chiado museum, är en liten pärla att besöka för den som är intresserade av den senare portugisiska konsthistorien och vi hinner även med några intressanta platser för den street art intresserade besökaren.

Föreläsaren Désirée Lennklo har en masterexamen i konstvetenskap från Lunds universitet och har bl.a. organiserat konstresor till Lissabon.

 Om föreläsaren

Föreläsaren har en master i konstvetenskap från Lunds universitet och har bl.a. organiserat konstresor .

 

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo18.

Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfäll

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Konst & arkitektur i Lissabon - Föreläsning med Desiree Lennklo.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konst & arkitektur i Lissabon - Föreläsning med Desiree Lennklo!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner