Visa kurser.se som: Mobil

Konst & arkitektur i Lissabon - Föreläsning med Desiree Lennklo

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
2 timmar
2020-02-24 19:15
325 SEK

Kursbeskrivning

Den holländska guldålderns konst - Föreläsning med Desiree Lennklo

Under det åttioåriga kriget lösgör sig många av de nederländska provinserna sig från spanskt styre och en ny världsmakt föds ; Den Holländska republiken. Under 1600-talet kommer kommer det fria Holland att visa på ett ekonomiskt och kulturellt uppsving som saknar motstycke i historien. Men hur påverkar Hollands världsherravälde, kolonier och vetenskapliga framsteg konsten som skapas i den unga nationen? Den holländska guldåldern sammanfaller med den barocka perioden, men den holländska konsten intresserar man sig mer för detaljerad realism och vardagsmotiv än för idealiserad prakt. Vad leder egentligen fram till denna guldålder och vilka effekter får den? Möt Rembrandt, Vermeer och alla de andra mästarna som givit oss några av konsthistoriens mest storslagna och uppskattade konstverk!

 

Om Föreläsaren

Désirée Lennklo har en masterexamen i konstvetenskap från Lunds universitet och har bl.a. organiserat konstresor i Nederländerna.

 

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo18.

Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfäll

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Konst & arkitektur i Lissabon - Föreläsning med Desiree Lennklo.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konst & arkitektur i Lissabon - Föreläsning med Desiree Lennklo!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner