Visa kurser.se som: Mobil

Keramik - sommar

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Tomelilla
21 timmar
2020-06-23 09:00
1 750 SEK

Kursbeskrivning

Under tre dagar får du helt gå upp i skapandet i lera! Kl. 09:00-15:00 samt ytterligare ett tillfälle för glasering.

Om kursen

Alla är välkomna, erfarna som nybörjare. Det finns många olika sätt att skapa i lera; dreja, kavla, bygga, tumma, skulptera och nu får du tid att testa och hitta din favoritteknik. Jag finns på plats för att lära ut grunderna om du är nybörjare eller inspirera dig som är erfaren.  Det finns stora ytor för att kunna bygga och kavla och fyra drejskivor. 

Så här går det till

Kursen pågår under tre dagar på samma tider varje dag. Ytterligare ett tillfälle för glasering tillkommer och planeras tillsammans.

För vem?

Kursen passar alla, nybörjare och erfarna.

Ledare 

Wiveka Norvell har arbetat med keramik under flera års tid i sin verkstad både med eget skapande och som kursledare.

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete. 

Material

Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer.Kostnad för lera och glasyrer tillkommer med 65 kr/kg och betalas till kursledaren efter sista kurstillfället.

Bra att veta 

Ta med egen lunch, kylskåp finns. Kaffe/te och kaka ingår i priset.Bär oömma kläder och skor. 
Länk till ateljéadress i Tomelilla!

https://www.google.com/maps/place/%C3%96stra+Ingelstad+2009,+273+94+Tomelilla,+Sverige/@55.5160896,14.0997735,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x465467027898b009:0x81ba0e6b5dbd1493

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik - sommar.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik - sommar!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner