Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Distans / Online
9 timmar
650 SEK

Kursbeskrivning

Idag är det ett krav att ha kanalintyget för att färdas på de europeiska inre vattenvägarna. Kursen ger dig kunskap om de speciella sjömärken och signalfigurer. Du måste ha minst Förarintyg inkl båtpraktikm SRC & Kanalintyg för få färdas på de europeiska vattenvägarna.

Innehåll
Kursen ger dig kännedom om innehållet i CEVNI - Code Européen des Voies de Navigation Intérieure. CEVNI beskriver signaler, regler och tillvägagångssätt vid navigering på Europas inre vattenvägar. Europa är genomkorsat av floder, sjöar och kanaler som flitigt trafikeras av yrkestrafik. I fritidsbåtar på dessa vatten är det nödvändigt att känna till regelverket CEVNI och hur man skall förhålla sig till yrkestrafiken.

Upplägg
Kanalintyg som distanskurs startar i stort sett en gång per månad. Passar inte denna starttid så håll utkik på hemsidan efter nästa start. 

Du arbetar i egen takt o på tider som passar dig. Du, övriga kursdeltagare o kursledaren kommer tillsammans överens om ni när ni har gemensamma digitala träffar.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av Marian Martin "Euroregs for inland waterwys". Den kostar ca 170 kr. Vi skickar ut boken inför kursstarten o ingår i kursavgiften. Boken är på engelska vilket men mycket illustrativ och enkel. Det är bra att lära sig alla termer på engelska direkt då det är det språk man sedan använder i kontakten med personal utefter kanaler o slussar.

Teoriprov
Efter avslutad kurs måste du som deltagare boka en tid för prov med en förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 500 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.
Kursledaren går igenom hur ni kan boka förhör.

Bra att veta
Du måste ha tillgång till dator och internet. Se till att du har angett en fungerande e-postadress.
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö

Rabatt hos Bokus

Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kanalintyg.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kanalintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner