Visa kurser.se som: Mobil

Japansk vardagsmat - Workshop

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
4 timmar
2020-01-21 18:00
765 SEK

Kursbeskrivning

Upptäck det variationsrika och hälsosamma japanska köket! Vi provar att tillaga och smaka några rätter ur det japanska köket, även dessert om vi hinner. Vi lär känna vanliga råvaror från Japan som tofu, miso, sojasås, edamame, sjögräs, och pratar om nyttig japansk vardagsmat.

På denna workshop lär vi känna nyttig vardagsmat från Japan. Vi provar att tillaga och smaka några rätter ur det japanska köket, eventuellt även dessert. Vi tar upp vanliga råvaror från landet såsom tofu, miso, sojasås, edamame och sjögräs. Sushi räknas som festmat i Japan och tillagas inte vid detta tillfälle, men sushi-tillredning finns som workshop i vårt övriga utbud.

Om workshopen
Meny presenteras av ledaren, vi tillreder maten och äter sedan tillsammans. Du får recept med dig hem.
Matlagningsgruppen är begränsad, max 8 deltagare.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Workshopen är lämplig från ca 15 års ålder.

Kursmaterial och tillkommande kostnader
Kostnad för matvaror tillkommer med maximalt 100 kr per deltagare. Summan betalas på plats direkt till ledaren, gärna via swish.
Recept delas ut på plats.

Bra att veta
Köksförkläden finns till utlåning.

Ev födointolerans/allergi meddelas senast tre (3) dagar före kursstart. Vi försöker då att hitta alternativ, men kan inte utlova fullt ut anpassad meny.

Kursledare
Aki Svensson
Aki kommer från Fukushima i Japan och har bott länge i Tokyo. Hon brinner för att dela med sig av matupplevelser från hemlandet och av sina kunskaper inom japansk matlagning.
Våra ledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.
Bokningsbekräftelsen som du får direkt efter anmälan är en bekräftelse på att din anmälan har tagits emot. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du cirka två veckor i förväg en Kallelse/Faktura per post. Där anges definitivt datum, plats, tidpunkt och annan viktig information om portkod med mera.
Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Japansk vardagsmat - Workshop.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Japansk vardagsmat - Workshop!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner