Inga recensioner än

Fermentera mera

Medborgarskolan Syd, i Kristianstad
Längd
4 timmar
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Att fermentera (alltså att mjölksyrajäsa) ökar stadigt i popularitet. Förutom att resultatet blir väldigt gott så är det ett enkelt sätt att ta tillvara på årets skörd och förlänga råvarornas livstid. Det tar sin lilla tid, men å andra sidan sköter processen sig själv.

Om workshopen
I denna workshop får du lära dig om fermentering som konserveringsmetod och smakhöjare. Du kommer att lära dig mjölksyra grönsaker, fermentera dryck och bönor. Vi kommer att prata om mögel, jäst och bakterier och vad som händer i livsmedel.

Du kommer bland annat att få pröva att syra grönsaker, göra kombucha och tempe. Du kommer också få lära dig vad som händer i under fermenteringen.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Emilia Göransson.
Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet får du med dig hem.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Ni anmäler både föräldern och barnet till workshopen. Priset är per person.
- Ange eventuell matintolerans och/eller allergi i samband med din anmälan. I någon mån kan alternativ erbjudas, dock ej fullt ut individanpassad meny.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 september, 2023

  • Kurs
  • Kristianstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fermentera mera och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights