Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Drop in - Mysore / ledd Ashtanga yoga

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Kristianstad
1 timme
2020-09-14
175 SEK

Kursbeskrivning

DROP IN

Är du tillfälligt i stan eller vill du bara yoga enstaka tillfällen? Då kan du köpa ett drop in pass. Drop in är tillgängligt under hela året.

Vårt schema nedan, där du kan välja klass.

OBS. när du köpt ditt drop in pass, maila rebecka.magnusson@medborgarskolan.se och infomera vilket pass du tänkt närvara på, så ledaren kan få den informationen.

Måndag 06.00-09.00 - mysore

Tisdag 18.15-19.45 - ledd klass

onsdag 06.00-09.00 - mysore

Fredag 06.00-09.00 - mysore

Vill du yoga mer och oftare kan du köpa 10kort eller 20kort ( gilltligt 4 mån från inköp)

INNEHÅLL OCH MÅL

Yoga är en livsfilosofi, som även har potential att frambringa en vibrerande hälsosam kropp och själ. Utförd i sin korrekta ordningsföljd leder ashtangayoga gradvis utövaren till återupptäckten av sin fulla potential på alla plan av det mänskliga medvetandet – fysiskt, psykiskt och andligt.

Mysore - individanpassad yoga

Man kan lite förenklat beskriva Mysore-klasser som en blandning mellan privatlektion och egen träning – fast i grupp. Det här är det traditionella sättet att undervisa på enligt ashtangayoga traditionen.. Mysore är vad vi skulle kalla den egentliga ashtangayogan.

På Mysore jobbar alla i egen takt med sitt program. Läraren går runt och assisterar varje elev enskilt. Serien anpassas individuellt efter dina förutsättningar. Har du diverse krämpor eller skador, behöver du gå mer varsamt fram och kanske modifiera eller byta ut vissa övningar.

Du väljer själv hur länge du vill din träning ska vara, 30 minuter eller 1,5 timme. Du väljer också själv när du vill komma mellan 06.00-09.00.Du behöver inte komma när passet börjar ( bort sett från ledd klass på tis kväll) I och med att alla övar i sin egen takt kan du komma när det passar dig. Du behöver bara ta hänsyn till när passet slutar så att du är klar med din träning då.

Ledd Ashtanga är enklass som passar bäst för dig som yogat förut, men alla är välkomna. Den innehåller alltid solhälsningar, stående och sittande ställningar som binds ihop med olika rörelse-sekvenser (vinyasas) och nedvarvning. Utöver det kan serien variera, beroende på grupp. Det är en flödande klass där vi oftast inte går igenom detaljer eller utvecklar serien, utan vi fokuserar på andning och medveten närvaro.

FÖRKUNSKAPER

Det behövs inga förkunskaper men vi rekommenderar att vara med på någon form av introduktion.

Alla kan träna yoga oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom yoga anpassas till den enskilda personen. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar.

KURSLEDARE

Ann Svärdfelt auktoriserad Ashtanga yogalärare vid KPJAYI i Mysore, Indien.

Ann har arbetat på heltid med yoga i 17 år. Under de senaste åren har hon hjälpt till på olika studios runt om i Sverige. Ann var tidigare bosatt i Åhus och drev där en yogastudio. Yogan har hon lärt sig mestadels i Indien,
där hon har vistats under längre perioder. Hennes lärare heter Sharath Jois och han leder Ashtanga yoga institutets skola i Mysore i Indien. (www.sharathyogacentre.com)
Ann är också hälsorådgivare inom Ayurveda, den indiska hälsoläran

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Mjuk/ledig klädsel rekommenderas. Yogamatta finns att låna om du inte har egen. Ta med en varm tröja eller liten filt till avslappningen och gärna en vattenflaska.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Drop in - Mysore / ledd Ashtanga yoga.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Drop in - Mysore / ledd Ashtanga yoga!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner