Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Designutveckling-kläder

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
18 timmar
2020-10-05 17:30
1 600 SEK

Kursbeskrivning

Kursen i Designutveckling riktar sig till de elever som vill utveckla sitt designspråk, sin design-process och utveckling i modets kreativa fas.

Om kursen

Kursen i Designutveckling riktar sig till de elever som vill utveckla sitt designspråk, sin design-process och utveckling i modets kreativa fas. Den studerande ska få fördjupade kunskaper inom design-research, design-process och hitta nya vägar i det kreativa skapandet för att kunna skapa innovativ design. Oavsett om eleven ska söka arbete som designer vid ett kommersiellt märke, skapa ett eget varumärke eller ansöka till en designutbildning på högskolenivå är elevens sätt att kunna visa din designprocess viktig. Från den första tanken, vidareutveckling av idén och till det färdiga resultatet.

Du får en inblick i design-research, utveckling av personligt designspråk, experiment för konstnärlig utveckling, gestaltning av idé och kollektionskapande genom att gestalta och realisera elevens idéer i kläder.

Så här går det till

Kursen kan helt eller delvis komma att erbjudas på distans.

Kursen går en gång i veckan under 10 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

För vem?

Inga förkunskaper krävs. Kursen är för dig som är nybörjare eller endast sytt lite tidigare.

Ledare

Josefin Runquist, som har en kandidatexamen i Modedesign vid Textilhögskolan i Borås och en master i Modedesign från Köpenhamns designskola. Hon har arbetat som designer på H&M och praktiserat och arbetat för klädmärket Altewaisaome.

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material

Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Ledaren berättar mer om materialet vid första sammankomsten.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel. Du kommer att få förslag på en del hemuppgifter med de kommer inte vara mer krävande än att de tar 2-3 timmar.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Designutveckling-kläder.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Designutveckling-kläder!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner