Visa kurser.se som: Mobil

Bokföring 3 Visma administration och bokföring - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
24 timmar
2020-04-15
2 795 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig Visma Administration 500/1000 ett integrerat administrationsprogram för bl a bokföring, kund- och leverantörsreskontra. Visma Administration är Sveriges mest köpta program för bokföring och fakturering.

Kursen är anpassad efter faktureringsmetoden. Efter kursen ska man själv kunna tillämpa kunskaperna när man ska databokföra och sköta faktureringen i ett företag. Den fungerar både för enskilda firmor och små till medelstora företag. Efter kursen kan du med lätthet använda Visma Administrations verktyg för förenkling av det dagliga bokföringsarbetet.

Innehåll
1. Introduktion: Årsavslut och nytt år, Prislista, Konteringssövning
2. Bokföring, Resultatenheter, Automatfördelningar, Konteringsmallar, Avstämningar, Låsning av månad
3. Kundreskontra, Radtexter, Dokumenttexter, Kundrabatter, Olika prislistor
4. Leverantörsreskontra, Betalning via fil, Säkerhetskopiering/återställning
5. Integrerad konteringsövning, Svåra affärshändelser. 
6. Integrerad konteringsövning, Avstämningar

Upplägg
Kursen omfattar åtta kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett klassrum i vår plattform. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Kursen avslutas med en inlämningsuppgift som är obligatorisk för att bli godkänd på kursen.

Förkunskaper
Grundläggande data- och bokföringskunskaper. Kursen är tredje delen bland våra ekonomikurser. Del ett är Bokföring grundkurs och del två är Bokföring fortsättning med Visma.

Kursledare
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår i priset och finns för nedladdning under kursens gång.

Programvaror

Adobe Reader - finns för nedladdning på www.adobe.se
Visma Administration 500 - har du inte programvaran har du möjlighet att ladda ner en utbildningsversion från Internet.
PC eller Mac (Intel-baserad) med operativsystem Windows 7 / 8, Vista eller XP. Internetanslutning krävs. Tilläggsprogramvara krävs för användning på Mac. Kontakta Visma eller din datorleverantör.

Bra att veta
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokföring 3 Visma administration och bokföring - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokföring 3 Visma administration och bokföring - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner