Visa kurser.se som: Mobil

Ayurvedisk matlagning

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Kristianstad
9 timmar
2022-10-12 18:00
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Ayurveda är en holistisk vetenskap som betonar läkning av kropp, själ och själ genom kost, livsstil och medicinska örter. Ayurvedisk matlagning hänvisar till matlagningsmetoden där flera ingredienser och kryddor kombineras enligt din kroppstyp och säsong för att förbereda mat som säkerställer optimal hälsa

Om kursen
Ayurvedisk matlagning innebär att du äter det som passar din så kallade dosha (element). Enligt Ayurveda har vi alla en kombination av tre doshor inom oss – Vatha, Pitha och Kappa. För att skapa en balans bör vi äta en speciell kost som passar den dosha som är dominerande för oss. I denna kurs får du kunskap och inspiration att laga mat enligt din kroppstyp.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Ann Svärdfelt är auktoriserad Ashtangayogalärare vid KPJAYI i Mysore, Indien. Ann har arbetat på heltid med yoga i 17 år. Yogan har hon lärt sig mestadels i Indien, där hon har vistats under längre perioder. Ann är också hälsorådgivare inom Ayurveda, den indiska hälsoläran.

Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet för kvällens meny får du med dig hem.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Ange eventuell matintolerans och/eller allergi i samband med din anmälan. I någon mån kan alternativ erbjudas, dock ej fullt ut individanpassad meny.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ayurvedisk matlagning.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ayurvedisk matlagning!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner