Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Kristianstad
15 timmar
2022-02-08 19:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Upptäck vinets värld av färg, doft och smak! På kursen lär du dig druvsorter, vinets geografi, lagstiftning och metod för provsmakning.

Om kursen
En kurs i vinkunskap där du lär dig vinprovningsteknik och olika länders vinlagar. Du lär dig känna igen druvsorternas olika färg, doft och smak. Vi går igenom fakta om tillverkning, lagring, ger litteraturtips och tar upp sambandet mat och vin. Kursen ger utbyte både för dig som är nybörjare och för dig med mer avancerade kunskaper om vin.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare, men även den som har mer avancerade kunskaper har utbyte av kursen.

Kursmaterial
Medtag 4 vinprovarglas.
Vin ingår i kurspriset.

Kursledare
Philip Roslund är sommelier med många års erfarenhet av viner, vinprovning och vinkunskap.
Våra ledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Allt om vin.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Allt om vin!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner