Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
54 timmar
2022-09-14 18:00
3 295 SEK

Kursbeskrivning

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! I Medborgarskolans kurs lär du dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Medborgarskolans kurs i jägarexamen erbjuder följande:
· En jägarexamen med examination av behörig examinator
· God kunskap om jakt, vapen, lagar och ekologi
· Kunskap om viltet, inte bara de jaktbara arterna
· Kunskap om hur du hanterar situationer med rovdjur som björn, varg och lo
· God kunskap i ekologi

Övningsskjutning samt skjutprovet ligger utanför denna teoretiska del och anordnas ej av Medborgarskolan. Kursledaren kan hjälpa till med detta. Men du kan även kontakta https://skjutbanan-framsbacka.com/

Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer. Önskar du veta mer om dessa kostnader kontakta oss.

Upplägg
Du bör ha läst igenom avsnitt 1 i boken innan kurs starten.
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan, kvällstid under 12 veckor för teoridelen sedan har vi 3 träffar med olika studiebesök. Studiebesöken sker på andra ställen och andra dagar än kursdagarna. Schema för kursen kommer du att få av kursledaren.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Bengt Larsson har jagat sedan 17 års ålder. Innan han fick eget vapen jagade han med sina morbröder och fostrades i allt om jakt och natur.
Tog jägarexamen första gången 2003 och förnyade sin examen 2013. Han har varit en mycket uppskattad kursledare i jägarexamen hos Medborgarskolan i flera år. Bengt har tidigare varit avdelnings- och distriktsordförande i Jägarnas Riksförbund.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken Din väg till jägarexamen inkl CD köper du hos www.bokus.com till rabatterat pris. Ange medbo18 vid beställningen för att tillgodogöra dig rabatten.

Bra att veta
För dig som har läs och skrivsvårigheter hjälper vi dig gärna meddela oss detta vid din anmälan. Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer. Vapen får du låna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!