Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Jägarexamen

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
60 timmar
2020-09-16 18:00
2 500 SEK

Kursbeskrivning

 Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! I Medborgarskolans kurs lär du dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Medborgarskolans kurs i Jägarexamen erbjuder följande:
· En jägarexamen med examination av behörig examinator
· God kunskap om jakt, vapen, lagar och ekologi
· Kunskap om viltet, inte bara de jaktbara arterna
· Kunskap om hur du hanterar situationer med rovdjur som björn, varg och lo
· Kunskap i skytte med övningsskjutning vid ett eller ett par kurstillfällen (Extra tillfällen för övningsskjutning kan erbjudas)
· God kunskap i ekologi
· Helt nytt upplägg av kursen och nya läroböcker

Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer.Önskar du veta mer om dessa kostnader kontakta oss. Vapen får du låna.

Upplägg
Vi varvar teori med praktik. Du bör ha läst igenom avsnitt 1 i boken innan kurs starten.
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan, kvällstid under 12 veckor för teoridelen sedan har vi 3 träffar med olika studiebesök. Studiebesöken sker på andra ställen och andra dagar än kursdagarna. Schema för kursen kommer du att få av kursledaren.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Bengt Larsson har jagat sedan 17 års ålder. Innan han fick eget vapen jagade han med sina morbröder och fostrades i allt om jakt och natur.
Tog jägarexamen första gången 2003 och förnyade sin examen 2013. Han har varit en mycket uppskattad kursledare i jägarexamen hos Medborgarskolan i flera år. Bengt har tidigare varit avdelnings- och distriktsordförande i Jägarnas Riksförbund och är även representant nationellt i förbundsstyrelsen.


Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken Din väg till jägarexamen inkl CD köper du hos www.bokus.com till rabatterat pris. Ange medbo18 vid beställningen för att tillgodogöra dig rabatten.

Bra att veta
För dig som har läs och skrivsvårigheter hjälper vi dig gärna meddela oss detta vid din anmälan. Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer. Vapen får du låna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Liknande kurser