Visa kurser.se som: Mobil

Vävning - Nybörjare! (ojämn vecka)

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
28 timmar
2020-01-16 14:00
2 395 SEK

Kursbeskrivning

Upptäck konsten att väva, ett gammalt och vackert hantverk! Lär dig använda hantverket för att skapa moderna föremål, endast fantasin sätter gränserna! Lär dig väva trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material.

Innehåll
Kursen riktar sig till dig som är nybörjare på vävning. Du får lära dig sätta upp och väva enkla vävnader och lär dig olika vävningstekniker. I samråd med kursledaren bestämmer du vad som är lämpligt att skapa. I de enklaste teknikerna kan du exempelvis väva löpare, kuddar och mattor.

Upplägg
Ledaren går igenom de olika momenten inom vävning. Detta görs både gemensamt och individuellt för att alla ska få bästa möjliga förutsättningar. Du arbetar med en hopfällbar vävstol som du gärna får låna hem och arbeta på hemma. Kursen går varannan vecka (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Eftersom detta är en nybörjarkurs finns endast 6 platser på den här kursen, för att ledaren ska ha möjlighet att ge så mycket hjälp som möjligt.

Förkunskaper
Denna kurs riktar sig endast till dig som INTE har vävt innan, dvs dig som är helt nybörjare. 

Kursledare
Britta Röjerås har många års erfarenhet inom vävning och flera års utbildning inom det textila och konstnärliga området. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Medtag papper, sax och måttband. Det finns tillgång till inspirationsmaterial i kurslokalen. Du kan ta med eget material eller beställa material gemensamt tillsammans med gruppen.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Kursen går varannan vecka. Vi rekommenderar att du närvarar vid första sammankomsten för att ta del av introduktionen.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vävning - Nybörjare! (ojämn vecka).

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vävning - Nybörjare! (ojämn vecka)!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner