Brickbandsvävning sommarkurs

Ädelfors Folkhögskola, i Holsbybrunn
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

En väldigt gammal vävteknik som man kan använda för att göra stabila slitstarka och dekorativa band i olika textila material

För att väva behövs endast trådar och 4kantiga små brickor i trä, plast eller kartong. Tekniken kan göras mycket enkel, men den har obegränsade möjligheter för den som vill göra något mer komplicerat. Det är en vävning utan vävstol som man kan ha med sig i väskan.Vi kommer gå igenom uppsättning, mönsterkonstruktion, materialval och själva vävningen. Inga förkunskaper krävs. .

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 juni, 2024

  • Kurs
  • Holsbybrunn
  • Sista ansökan: Löpande

Kostnader

5 995 kr inkl. kost och logi

Kursledare

Matilda Forsärla är konsthantverkare och har hållit kurser sen 2007 i framförallt textila hantverkstekniker men också i metall och återbruksslöjd, grönsaksodling och biodling. 2007 fick Matilda Jönköpings län Hemslöjdens förbunds ungdomsstipendium för sitt slöjdande och 2013 fick hon Sally Johanssons stipendium för knyppling. Matilda har arbetat som lärare på textillinjen på Vadstena folkhögskola och som pedagog på många olika kurser. Hon har ett väldigt färgglatt och fritt synsätt på slöjden, material och teknik landningar och testar gärna nya idéer i praktiken.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Brickbandsvävning sommarkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ädelfors Folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

VI ÄR GLADA ÖVER ATT PRESENTERA SOMMARKURSERNA 2024 FÖR DIG! Låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka i sommar med just din drömkurs. Här i hjärtat av Småland, i vacker och lugn...

Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Highlights