Visible mending sommarkurs

Ädelfors Folkhögskola, i Holsbybrunn
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

FULLBOKAD!
Kursen är fullbokad men du kan anmäla dig till reservplats, kontakta:
Cicci Hultqvist
Tel 0383-571 10, 070-33 78 647

Lappa och laga kreativt! Laga så att det syns, bygg in nya värden och minnen i dina plagg samtidigt som du bygger en hållbar garderob.

Med utgångspunkt i slow fashions filosofi tar vi hand om det vi redan har i vår garderob genom visible mending (synlig lagning) och återbruk.
Under kursen får du möjlighet att testa olika tekniker för att förlänga livslängden på dina plagg. Vi löser problem som hål, fläckar och slitningar genom olika lagningstekniker som till exempel applikation, sashiko, tovning och stoppning.

Vi kommer varva praktiska övningar med inspirationsföreläsningar och teoretisk input, kika tillbaka på gamla metoder i Sverige och andra delar av världen och fördjupa oss i den aktuella ”visible mending”-rörelsen där lagningen får ta plats och synas.

Kursmoment:
Lära dig stygnen
Lappa med sashiko och boro
Stoppa stickat
Förnya med färg
Klädvård och refresh
Slow fashion
Skapa ditt eget mode/lagningsmanifest

Vill du vara med?
Ta med dig trasiga plagg som du vill laga. Alla verktyg och annat lagningsmaterial du behöver finns på plats men om du har någon särskild färg eller kvalitet på tråd, garn eller lappar du vill använda kan du ta med det själv.

Passar workshopen dig?
Du behöver inte ha någon erfarenhet av sömnad eller lagning sedan tidigare. Kursen är för dig som vill lära dig teknikerna men kan också fungera som inspiration för dig som redan kan lite (eller mycket) men vill få inspiration till att göra mer kreativa lagningar. Den är också utmärkt för dig som vill ge dig själv tid att ägna dig åt lagningen och skapa tillsammans med andra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 juli, 2024

  • Kurs
  • Holsbybrunn
  • Sista ansökan: FULLBOKAD

Kostnader

5 995 kr inkl. kost och logi.

Kursledare

Kursledare Jennie Dahlén är utbildad i textilt hantverk, design och modevetenskap och har lång erfarenhet från modebranschen samt från ideell sektor. Hon är verksam författare, föreläsare och workshopledare inom hållbart mode.

Jennie har skrivit böckerna Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode och Klä barnen, växa, ärva, fixa, laga, samt varit verksamhetsledare för Stockholms Stadsmissions hållbara modemärke Remake.

Följ Jennie via hennes Instagram och hemsida där hon inspirerar och ger tips på lagning och hållbart mode! 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Visible mending sommarkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ädelfors Folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

VI ÄR GLADA ÖVER ATT PRESENTERA SOMMARKURSERNA 2024 FÖR DIG! Låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka i sommar med just din drömkurs. Här i hjärtat av Småland, i vacker och lugn...

Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Highlights