Visa kurser.se som: Mobil

Nygrekiska nybörjare - steg 2

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
16 timmar
2019-10-17 18:45
1 450 SEK

Kursbeskrivning

Nygrekiska är språket som talas och skrivs i dagens Grekland. Med mer än 600 000 ord räknas nygrekiskan som ett av de mest ordrika språken i världen. Visste du att de svenska orden dynamisk, energisk och diagnos är låneord från nygrekiskan?

Innehåll
En kurs för dig som tidigare har gått nybörjarkursen i nygrekiska eller har motsvarande förkunskap. Vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. På kursen kommer vi bland annat:

• Träna läsförståelse
• Jobba med verb i presens
• Träna på att prata i vardagssituationer
• Prata om grekisk kultur
• Träna på att skriva korta fraser och meningar

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Efter avslutad kurs finns möjlighet att fortsätta med en fortsättningskurs. Prata med din kursledare eller administrationen så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Förkunskaper
Denna språkkurs är för dig som tidigare har gått nybörjarkursen i nygrekiska eller har motsvarande förkunskap. Känner du dig osäker på din nivå så kan du kontakta administrationen för vägledning.

Kursledare
Foteini Triantafyllopoulou. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av boken ”Nygrekiska 1” med ISBN-nummer: 9789174344509 och tillhörande övningsbok med ISBN-nummer 9789174341867. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com. I kursen kommer vi även att arbeta med material framtaget av ledaren.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nygrekiska nybörjare - steg 2.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nygrekiska nybörjare - steg 2!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner