Grekiska för nybörjare

Längd
20 timmar
Pris
2 400 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
2 400 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Grekiska för nybörjare

Nybörjarkurs i nygrekiska för absoluta nybörjare.

Ord som kalimera, kalispera och efcharisto kan vara nyckeln till nya spännande möten och äventyr. Glöm inte att ne betyder ja!
Ja sas!

Nybörjarkurs i nygrekiska som talas idag till skillnad från antikens klassiska grekiska. Du lär dig använda och förstå levande talspråk i vanliga turistsituationer. 

Innehåll och mål

Du lär dig grekiska alfabetet för att kunna läsa och skriva enkla meningar. Du tränar att prata grekiska med lätta dialoger och lär dig grundläggande grammatik.
Efter kursen kan du berätta enkelt om dig själv, både i tal och skrift, och göra en beställning på restaurang.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i grekiska behövs. 
Om du redan kan vanliga ord och fraser och kan läsa grekisk text rekommenderar vi termin 2 eller kursen för falska nybörjare.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen "Nygrekiska 1" (både textbok och övningsbok), ingår inte i kursavgiften. Du kan köpa böckerna t ex på bokus.com.
Till böckerna finns även två cd-skivor och facit som är bra att ha, speciellt om du har tid att studera hemma mellan lektionerna eller vet att du inte kan vara med varje kväll.   Vi rekommenderar att du köper kurslitteraturen först när faktura/kallelse erhållits från oss.

Kursledare

Katerina Andersson kommer ursprungligen från Cypern, och hon har undervisat i grekiska för vuxna på Medborgarskolan sedan början av 90-talet.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Rådgivning/nivåtest
Om du är osäker på vilken nivå du ska välja, kan du testa dina kunskaper på Medborgarskolan, Hagagatan 23, T- Odenplan.
Du kan göra din anmälan på vår hemsida. Glöm inte ange vilken tid du vill komma eller ring för bokning 010-157 63 61.   Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på Rabatt på kursmaterial

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Grekiska för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.