Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Eskilstuna
40 timmar
2020-02-11 17:00
2 995 SEK

Kursbeskrivning

Komplett teoretisk kurs som ger dig den teoretiska kompetensen du behöver för att så småningom skriva examination i Jägarexamen.

Innehåll

Detta är en teoretisk kurs där du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg

För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk övning, skjutprov och eventuellt omprov. Teori - genomförs i denna kurs på Medborgarskolan under ledning av kursledare. Examination - erbjuds efter avslutat kurs. Ingår ej. Se pris och detaljerad info nedan. Praktisk övning/träningsskytte och prov - sker på skjutbana Hugelsta Skyttecentrum i Eskilstuna och ingår ej i denna kurs. Vi hjälper gärna till att förmedla kontakt med skjutbanan för bokningar men du som deltagare ansvara själv för den delen. Se pris och detaljerad info nedan.

Övning/träningsskytte under två tillfällen ca 600 kr (med reservation för ev. prisjusteringar). Kostnad för ammunition och lerduvor vid övningsskyttet tillkommer. Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.

Eventuella kursuppehåll för lovdagar görs i samråd med gruppen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterialet vi använder är Jägareförbundets "Jägarskolan – ett komplett bokpaket". Den kostar 745 kr + 99 kr i frakt (med reservation för ev. prisjusteringar), beställ den på www.jagareforbundet.se. Inför kursstart ska du som deltagare ha arbetat med sid 9-41 inklusive arbetsuppgifterna nr. 1-31 i kursboken.

Examination

Examination anordnas direkt efter avslutad kurs. Teoriprovet kostar 250kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. Ta med godkänd legitimation samt ett foto (likt ett passfoto för Jägarbeviset) till teoriprovet.

Praktisk övning/träningsskytte och prov

Denna del av kursen ombesörjs ej av Medborgarskolan. Vi förmedlar gärna kontakten till skjutbanan och din kursledare svarar givetvis på frågor kring detta under kursens gång. Övning/träningsskytte sker under två tillfällen och kostar ca 400-500 kr totalt. Kostnader för lerduvor och ammunition tillkommer och betalas kontant till instruktör/provledare på plats. Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.

Priser (med reservation för ändringar):

Precision och säker vapenhantering 200kr.

Praktiskt hagelgevärsprov 400 kr (Omprov 100 kr).

Praktiskt grundprov kulgevär 200 kr (Omprov 100 kr).

Praktiskt högviltprov/kulgevär 200kr.

Denna del förmedlas ej via Medborgarskolan. Du får på eget initiativ ta kontakt med skjutbana för att genomföra provet. Provet kan göras efter det att man klarat precision och säker vapenhantering, praktiska grund- och hagelgevärsprov. Behöver du göra omprov? Då bokar du det själv på plats direkt med provledaren.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.

Kaffe och té finns att köpa i våra lokaler.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner