Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Eskilstuna
12 timmar
2020-01-29 18:45
1 195 SEK

Kursbeskrivning

En väl fungerande båtradio ökar säkerheten till sjöss! När mobiltelefonen inte fungerar når du med VHF-radion en kuststation och kan kopplas in på telefonnätet. Du når alla närliggande fartyg, lotsar, Sjöräddningen och Kustbevakningen. Certifikatet är ett krav för att få använda utrustningen. Har du planer på att hyra en segelbåt i Medelhavet är detta kursen för dig då man oftast kräver dessa kunskaper.

Innehåll
SRC/VHF är det överlägset bästa hjälpmedlet ombord i en nödsituation. Den är båtägarens "livlina till land" och från denna kan du kalla på hjälp genom att anropa en sjöräddningscentral eller så kan du använda den som en telefon genom att anropa kustradiostationen som sedan kopplar vidare till ett landsnummer. Du kan kontrollera väder, boka hamnplats samt kontakta andra båtar.
I kursen ingår bland annat allmänt om radio ombord, mobiltelefon, gränsvåg, VHF-stationers utnyttjande, trafikdisciplin samt nödtrafik.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 3 veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Kursboken vi använder är "VHF till Sjöss" som kan beställas direkt från Stockholm Radio, www.stockholmradio.se/webbshop.

OBS köp boken bara när du har fått kallelse från oss.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala? Skriv då i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Möjlighet till examination anordnas efter avslutad kurs. Datum och tid för examination meddelas under kursens gång. Observera att det enbart anordnas ett examinationstillfälle per kurs. Kostnad för denna är 500 kr vilket betalas direkt till förhörsförrättaren. 50 kr tillkommer för intygsboken om du inte redan har den

Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtradio SRC.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Båtradio SRC!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner