Kursinformation
Stockholm, Stockholms län
1 tillfälle
995 SEK inkl. moms
Kommande starter
Stockholm
2023-04-12 09:00  
995 SEK
2023-05-10 09:00  
995 SEK
2023-05-31 09:00  
995 SEK
Svenska
VHS/ SRC

Kursbeskrivning

Kommunicera till sjöss med VHF och SRC

Upplägg: kursen består av totalt 4 timmar teori förlagt på en eftermiddag eller kväll. Vi varvar föreläsning med att gemensamt göra uppgifter och öva på praktiska delar som exempelvis nödanrop. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för VHF/SRC, mer om detta under rubriken examination. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: VHF-apparatens grunder, bokstavering, praktiska nödanrop, GMDSS/DSC samt sjöräddningens uppbyggnad.

Litteratur: om du önskar att köpa till litteraturen till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av boken ”Radiokommunikation till sjöss” av Sven Göran Palm.

När du bokar kan du göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får boken hemskickad och tar med dem till kursstart.
Med kurslitteratur vid kursstart: du boken på plats
Väljer du ingen bok kan du ändå komplettera med denna på plats.

Stockholm Training Port

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen i centrala Stockholm där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkomna!

Målgrupp

För dig som vill lära dig att kommunicera med VHF/SRC-teknik till sjöss.

Kursintyg

Examination: du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger provet för VHF/SRC och erhåller efter godkänt resultat en blå intygsbok där du kan fortsätta samla dina intyg. Kostnaden för provet är 450:- och betalas i kontanter eller via swish direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen.

Utbildningen följer NFB:s (Nämnden för båtlivsutbildning) kunskapskrav och efter VHF-kursen skriver du ett prov för en provförrättare från NFB. Vid godkänt resultat erhålls du ett intyg som ger dig rätt att använda VHF.

Kostnader

Pris: 995 kr 

Bokpaket: 160 kr

Examination: 450 kr

Intresseanmälan

Intresserad av VHF / SRC och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Tel: 08-410 215 50


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera VHF / SRC!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 38 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om VHF / SRC, fyll i följande uppgifter: