Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Vandring och Utemat I Efjord (Nordnorge))

Mat & Uteliv
Kursinformation
Stockholm
5 dagar
9 800 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Vandring och Utemat I Efjord (Lofoten)
Under fem dagar kommer du att få befinna dig i ett vackert fjordlandskap. Vi bor i stugor som vi gör dagsvandringar från, maten på dagen lagas på stormkök med både torkade och färska råvaror. På kvällen lagas maten över öppen eld.
Det finns chans att se både havsörn, pilgrimsfalk, utter och val. Möjlighet till kallbad finns under vistelsen 300 meter från stugorna.
****

Datum: 12-17 september
Antal personer: 8
Antal dagar: 5 (4 nätter)
Var: Efjord 8 mil söder om Narvik
Resa: tåg till Narvig där du blir hämtad om du kommer med tåg
Ingår: logi m sänglinne, mat (helpension), vandring, transporter på plats
Kost: maten består till stor del av fisk och skaldjur från havet
Pris: 9800 kr per person.
Bokningsavgift på 2000 kr vid anmälan, resterande belopp betalas 30 juni.
KORT OM ERIC
Eric är friluftskock med fem uppskattade kokböcker om mat över eld och på stormkök. Han driver företaget ”Mat & Uteliv”. Eric håller regelbundet workshops med utematlagning med grupper.
KORT OM KENT
Driver företaget ”Outdoor with Kent”. Han arrangerar guidade turer med vandring i fokus och har många års erfarenhet av uteliv på flera kontinenter. Han är väl bekant med omgivningarna i Skarstad sedan 25 års tid. Kent kommer att i anpassa tempot efter gruppen och ta deltagarna till de mest spektakulära platserna runt Efjord.
PLANERADE VANDRINGAR
Dessa kan komma att ändras efter väder. Vandringarna är mellan 2–6 timmar aktiv vandring. Vid kortare vandring är det den dagen mer fokus på matlagning. Svårighetsgraderna på turerna är lätt till måttlig.
SKARSTATINDEN. 0 TILL 678 M.Ö.H.
Detta är en lätt topptur där vi bestiger Skarberget. Härifrån får vi en överblick över bland annat hamnen i Skarstad och dess skärgård runt Efjords södra utlopp. Det är också en magnifik utsikt över Västerålen och Lofoten i fjärran.
Tid: ca 4 timmar
Svårighetsgrad: lätt till måttlig.
STORTIND. 250 TILL 895 M.Ö.H.
Denna vandring är snäppet mer krävande men utsikten är verkligen värd all möda.
På vägen passerar vi sensationella Kjerna som är en klippa med ett 400 meters stup ned mot Tysfjord. Vi får även med utsikten ned mot fjorden där det gamla fiskelägret Ejdet ligger. Mot öster tornar Stetind stolt upp sig på 1345 m.ö.h. Stetind är det enda fjället som inte var täckt under den senaste istiden i området. Efter lunchpausen tar vi oss upp på Stortind. Den panorama utsikt vi ser från toppen är helt enastående. Om vädret vill sig så ser vi bergstopparna i Sverige, stora delar av Efjords dramatiska landskap och Tysfjords väldiga vattenmassor. Även Lofoten och Atlanten.
Tid: ca 6 timmar
Svårighetsgrad måttlig med vissa brantare passager.
SVADET. FRÅN 300 M.Ö.H. TILL 650 M.Ö.H.
Unik dal som är helt kal, dvs att berget är i dagen. Vägen upp kantas av bonsai-liknande tallurskog. En väldigt lätt vandring på urberget denna dag. Här har vind och vatten gjort all växtlighet omöjlig. Vi äter en lunch och njuter av utsikten.
Tid:2 timmar
Svårighetsgrad lätt
RINGVATTNET:0 TILL 291 M.Ö.H.
Vi tar en tur som startar längs en liten å nere vid Efjord nära Langvågspollen. Stigen går genom en prunkande björkskog. I ån finns uttern och havsöringen. Lon har sina jaktmarker runt om i den klippiga terrängen. Längs stigen passerar vi Laksvattnet och när björkskogen börjar glesna närma oss Ringvattnet. Denna sjö är omsluts av höga berg.
Tid: 4 timmar
Svårighetsgrad måttlig
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vandring och Utemat I Efjord (Nordnorge)).

Mat & Uteliv

Mat & Uteliv är mitt företag där jag lagar mat utomhus med grupper. Företaget är baserad i Stockholm. Mina workshops och kurser utgår till stor del från mina fyra kokböcker för friluftsliv: Eldmat, Fjällmat, Snabblagat å tur, Torka mat "Vid ett flertal...


Läs mer och visa alla kurser med Mat & Uteliv

Kontaktuppgifter till Mat & Uteliv

Mat & Uteliv

Stockholm

Recensioner
Bli den första att recensera Vandring och Utemat I Efjord (Nordnorge))!
Intresseanmälan

För att få mer information om Vandring och Utemat I Efjord (Nordnorge)), fyll i följande uppgifter: