Vinterutbildning i fjällmiljö

All in Nature SWEDEN, i Storulvån
Längd
6 dagar
Pris
9 995 SEK
Nästa kurstillfälle
6 april, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 dagar
Pris
9 995 SEK
Nästa kurstillfälle
6 april, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

En av kurserna 2021 ute på tur i det vackra landskapet.

Längtar du till vinterfjället?

Häng med oss på vinterutbildning och lär dig under trygga former allt du behöver veta för att själv kunna tura på egen hand. Detta när fjällen är som bäst, på vårvintern utan mygg! 

Resan börjar vid anmälan, våra diskussioner sker sedan i en facebookgrupp där alla är välkomna att dela med sig av sina kunskaper och tankar sedaan kör vi ett teamsmöte under en kväll där vi går igenom en del tero

Du kan vara "relativ" nybörjare på skidor och vintermiljö, vi går igenom alla grundkunskaper du behöver för att följa med på en tre dygn lång fjälltur med tält, skidor, ryggsäck eller pulka. Men du måste kunna stå på skidor utan att ramla!

Självklart kan du som redan har fjäll/vintervana också följa med om du vill. Som en härlig naturupplevelse med andra som älskar natur, vinter och frisk luft. Berätta gärna för oss och var beredd att dela med dig av dina erfarenheter.

Målet är en härlig naturupplevelse, en fjälltur där vi sover två nätter i tält och en natt i snöbivack som vi gräver ut själva, bortom fjällstationens trygghet.

Boendet under utbildningen är mycket bekvämt på Storulvåns fjällstation med tillgång till dusch, bastu, restaurang och affär. Det finns även ett gemensamt kök för dig som hellre vill laga egen middag under utbildningsdagarna söndag-tisdag.

Sedan börjar vi vår tur ut på fjället måndag, där vi blandar tur med utbildning fram till fredag. Turen styrs av vädret som vi kommer anpassa för er säkert. När vi kommer tillbaka igen blir det vandrarhem, bastu och lyx med tvårätters middag på kvällen. Den som vill köper till valfri måltidsdryck. En god natt senare åker vi hemåt under lördagen så vi kan packa upp och vila under söndagen innan jobbet drar igång igen.

Övrig mat behöver du köpa med i form av frystorkad mat som vi tillagar utomhus i våra friluftskök. Du kan själv köpa middagar och frukostar på fjällstationen när vi bor där eller tillaga egen mat i storköket.

Du kommer bjudas in till en messengergrupp på Facebook och där kan vi diskutera allt som har med utrustning, skidåkning, fjällsäkerhet, mat m.m. under planeringsmånaderna. Det kommer bli en stor del av teorikunskaperna, väl på plats är det praktik och åter praktik som gäller.

Resan blir till Storulvåns fjällstation i Jämtland. Vi strävar efter att samåka. Nattåg finns som alternativ.

Vi kommer hjälpa dig med råd kring utrustning och jaga bra priser för dig som vill köpa nytt, möjlighet att hyra vissa saker finns av oss eller på plats i Jämtland.

Läs mer om innehåll och villkor på vår hemsida.

Mvh Torbjörn Selin, Kursansvarig

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 april, 2025

  • Kurs
  • Storulvån

Målgrupp

Gruppfoto 2021Du som är nyfiken på friluftslivet i vintermiljö men ännu inte kunnat eller vågat ta steget ut i vinterlandskapet.

Kursintyg

Ett kursintyg tilldelas de som genomför hela utbildningen.

Kostnader

10 995 kr

Kursledare

Du hittar detaljerad information på vår hemsida. Torbjörn Selin är överlevnads- och friluftsexpert. Dessutom medföljer alltid en erfaren fjälledare.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vinterutbildning i fjällmiljö och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 16 recensioner
Skriv en recension
5/5
Örjan Dock
10 apr 2023
Perfekt kurs!

En utomordentlig kurs för den som vill lära sig om färd och övernattning i vinterfjällmiljö.

4/5
Marjan Delavaran
06 apr 2023
Mycket lärorikt

Ganska intensiv men mycket lärorikt.

4/5
Anders Mattsson
30 mar 2023
Kul, varierande och utmanande

Kursen var bra för oss med begränsad erfarenhet av vintertältning i fjällvärlden. Väldigt kul och bra gäng!!!

All in Nature SWEDEN
Borås

Överlevnadskurser och friluftssäkerhet - All in Nature Sweden

Välkommen till All In Nature Sweden. Kärnan i vår verksamhet är överlevnadskurser, fördjupningskurser, teambuilding och föreläsningar inom krisberedskap prepping och såklart överlevnad. Även specialdesignade tillämpningskurser efter dina önskemål. Vi riktar oss till privatpersoner likväl som företag, vi anpassar oss gärna...

Läs mer och visa alla kurser med All in Nature SWEDEN

Highlights