Visa kurser.se som: Mobil

Skapa dina egna broderier

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
2 tillfällen
2020-03-21
2 445 SEK

Kursbeskrivning

Skapa dina egna broderier


Från dekorativa lagningar till unika textila konstverk - på den här kursen får du möjlighet att brodera fritt utanför de traditionella ramarna och hitta ditt eget uttryck.


Kursinnehåll

Broderi ger dig en bred palett av tekniker för att dekorera textil och andra mjuka material. Under kursen fyller du på din verktygslåda med både traditionella tekniker och samtida uttryck. Du får inspiration och verktyg av kursledaren för att förverkliga broderiprojekt i just din stil.

Du lär dig:

  • Redskapen; rätt nål för rätt projekt, använda broderiram, ritning och överföring av mönster
  • Utveckla dina egna broderiprojekt från inspiration till färdigt alster

Kursupplägg

Ni träffas under två intensiva helger. En helg i mars och en helg i maj, med gott om utrymme mellan träffarna för att arbeta vidare med ditt projekt.

Schema

Planerade träffar: 21-22/3 och 16-17/5

1 timme avsätts för lunch.

Målgrupp

För dig som har grundläggande kunskaper om broderi och har broderat tidigare På den här kursen hittar du ny inspiration för ditt skapande.

Material

Provlappar och mönsterpapper ingår i kursavgiften. Till första kurstillfället behöver du ta med dig nålar, broderiram, liten vass sax och minst 6 olika färger av moulinégarn. Ta även med klädesplagg, duk, servett eller annan textil som du vill dekorera.

Tips

Det mesta du behöver för broderi kan köpas på loppis eller i större second hand-butiker. För nytillverkat material finns det ett bra utbud hos Slöjd-Detaljer och Hemslöjdens butik i Landskrona.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skapa dina egna broderier!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner