Lappa & laga med sashiko

Längd
6 timmar
Pris
1 095 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
1 095 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Lappa & laga med sashiko

Lappa och laga med dekorativa Sashikostygn. Sashiko är en närmare tusenårig broderiteknik från Japan. Tekniken är små tråckelstygn som användes för att förstärka och laga textilier. Nu tusen år senare har det blivit populärt att använda sashiko till snygga så kallade synliga lagningar och dekorationer.

Innehåll

Ta med något trasigt plagg (tips gärna trasiga jeans, kanske de är extra bekväma som använts mycket så de gott sönder) och lite tyg som du vill lappa och laga med. Vi kommer att gå igenom ett antal olika alternativ på hur lagningar kan göras. 
En del övrigt material kommer finns på plats till självkostnadspris. Ta gärna med linjal, penna, sax, broderinålar och knappnålar.

Upplägg

Kursen går under en söndag och pågår mellan kl. 10:00-16:00. Tid för lunchpaus är inräknat, och vi äter gemensamt medhavd lunch i Medborgarskolans lokaler. På plats finns micro och kylskåp att låna. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen. Kursen riktar sig till både nya och vana broderare och vi lär oss nya saker.

Kursmaterial

Kursmaterialet (tyg, sashikotråd, kopieringspapper, mönster) ingår inte i kursavgiften men finns att köpa av kursledaren på plats.

Du bör ha med dig linjal, blyertspenna, kulspetspenna, sax, broderinålar och knappnålar. Om du har, ta gärna med textil markeringspenna och ett ljust kopieringspapper för textil.

Kursledare

Kursledare är Elise Nilsson. Hon är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa både barn och vuxna. Intresset för textil och hantverk har följt henne med genom livet som en röd tråd. Bland annat har hon skrivit tre populära handarbetsböcker. Hon har fördjupat sitt kunnande om sashikobroderi, genom att delta och få handledning på workshops i Japan.

Välkommen till oss

  • Micro och kylskåp finns.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Lappa & laga med sashiko och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.