Visa kurser.se som: Mobil

Historia och kulturhistoria

Folkuniversitetet i Göteborg
Kursinformation
Göteborg
10 timmar
2022-03-07
1 175 SEK

Kursbeskrivning

Nyfiken på varför samhället ser ut som det gör? Var med och utforska historia, kulturliv och civilisationsprocess från antiken och framåt!

Mål

Målsättningen är att kursen kan väcka eller fördjupa ett historiskt intresse och ge nya kunskaper.

Målgrupp

Alla är välkomna – kanske inte minst du som minns historieundervisningen från skolan som oinspirerande eller som hade svårt att se syftet med alla namn och årtal. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll och arbetssätt

Fem tillfällen med föreläsningar och diskussioner. Kursen genomförs i ett kronologiskt förlopp och tar sin början i antiken.
Medeltid, renässans och tidigmoderna statsbildningar, religionskrig, barock och upplysningstid, 1700-talets politiska revolutioner, romantik, samt industrialisering och moderniseringsprocesser under 1800- och 1900-talet ingår i innehållet. Fokus är långa linjer och förklarande samband. Belysande exempel ges kontinuerligt. Föreläsningarna varvas med exempel från konst, musik och litteratur, diskussioner i smågrupper och praktiska övningar. 

Folkuniversitetet i Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Göteborg

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Historia och kulturhistoria!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner