Visa kurser.se som: Mobil

Ätliga vilda växter – fördjupning

Essense of Lapland
Kursinformation
Distans
3 veckor
1 495 SEK
Kommande starter
Distans
Hösten 2021  
1 495 SEK
Våren 2022  
1 495 SEK
Ätliga vilda växter – fördjupning

Kursbeskrivning

Följ med mig - matkreatör och örtinspiratör Eva Gunnare - ut i markerna och hem till mitt kök. Kursen innehåller ett gediget material av handböcker, 19 informativa filmer (10-20 minuter långa) med olika teman. Kursen ger dig också en unik möjlighet att ställa egna frågor och få personlig rådgivning.

Bekanta dig mer med ätbara växter till mat, krydda och annan nytta. Helt digitalt och i din egen takt.

Få tydliga instruktioner och råd genom videos, böcker och handledning. Efter kursen kommer du se på din omgivande natur med helt andra ögon och provat smaka många olika växter och bär. Kanske har du även följt recepten och gjort björkkryddade mycket mer.

Den här kursen är till dig som vill lära känna naturen på ett roligt och smakligt sätt!

Alla filmer har du sen tillgång till under ett helt år.

Kursinehåll

  • Identifiering av mer än 30 olika ätliga växter och bär i Sverige
  • Att plocka hållbart
  • Kunskap om att torka växter och förvara
  • Förädla på olika sätt med hjälp av salt, socker, fett eller alkohol
  • Recept och många tips
  • Tillgång till handböcker (digitala) samt 19st filmer (10-20 min långa) med olika teman.​
  • Rådgivning för dina frågor och funderingar via mejl under kursens gång.

Upplägg

Kursen startar med att du får information, handböcker och instruktionsfilmer skickat till dig på mejl. Under 2 månader från start får du möjlighet till personlig rådgivning.

Ur innehållet:

  • Björk (sav, knoppar och musöron) – recept och tips
  • Vårprimörer (bl a rölleka, sommargyllen, daggkåpa, rönnblad) recept och tips
  • Maskros (knoppar, blad och blommor) recept och tips
  • Nässlor (skott, blad och frön) recept och tips
  • Tall och gran (skott och bark)
  • Rallarros/mjölke och älgört (skott, blad och blommor) samt i köket.
  • Ätbara blommor (bl a blåklocka, gatkamomill, rödklöver och kråkvicker)
  • Fjällväxter (fjällkvanne, ängssyra, ormrot, rosenrot)
  • Hjortron - recept och tips
  • Kråkbär, blåbär och odon - recept och tips
  • Hallon och åkerbär - recept och tips
  • Häggbär och rönnbär - recept och tips
  • Lingon, tranbär och enbär - recept och tips
  • Örtéer - tips och recept
  • Tinkturer - tips till husapoteket

Målgrupp

En fördjupningskurs för dig som har gått introduktionen och vill lära dig mer om ätliga växter och bär, plockning, torkning, förädling och förvaring.

Mer om kursens inehåll

Efter avslutad kurs får du ett certifikat.

Kursledare

Kursledare är kulturguide och örtexpert Eva Gunnare från Jokkmokk. Med sitt företag Essense of Lapland lär hon under mer än 10 år lärt ut om ätliga vilda växter. 

Kursledare Eva Gunnare

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ätliga vilda växter – fördjupning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Inger
Gillade att man i sin egen takt fått botanisera och hitta det man är intresserad av. Ett intresse som jag hade som väcktes och utvecklas nu och i framtiden. Stort tack.

Essense of Lapland

Kombinera din vandring ute i naturen med att plocka och ta tillvara på goda smaker av vilda örter och bär! Matkreatör och örtexpert Eva Gunnare har i över 10 års tid förmedlat glädjen av att lära sig mer om ätbara...


Läs mer och visa alla kurser med Essense of Lapland
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Ätliga vilda växter – fördjupning, fyll i följande uppgifter: