Kurser i showdans

Scenen är din

Gå en kurs i showdans! Här tränar du på din rytm, koordination och styrka. Showdans är som jazzdans men med fokus på uttryck och scenframträdande. Det finns kurser för dig som är nybörjare och för dig som har dansat tidigare. 
Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Showdans – frigör din kropp till succé

Showdans är en typ av dans som är används flitigt av dansare i många olika kretsar. Dansen är vanligt förekommande inom show och framträdanden i underhållningsbranschen. I musikaler är det till exempel mycket vanligt att dansarna är tränade i någon form av showdans. Det är också mycket vanligt att scenshower som fokuserar enkom på dansare är centrerat kring showdans. Hollywood är också ett ställe där dansen får uttryck i film och musikvideo. För att inte glömma bakgrundsdansare i olika sammanhang där showdans ofta förekommer.

Dansen tar inslag från många andra stilar, där ibland jazzdans, hiphop och balett. En kombination som kan tyckas lite märklig, men resulterar i en stilfull dans med en udd av attityd och självsäkerhet.

Showdans är för dig som älskar show!

Showdans är showarens dans! Den passar dig som lockas av tanken på att uppträda med din dans. På många sätt är den mer lättillgänglig för din publik än vissa andra danser som balett eller modern dans som av lekmän kan anses mer konstnärlig.

Du måste dock inte ha ambitionen att uppträda för att få något ut av showdans. Det är en dans som passar extremt bra med populärmusik och låter dig glänsa på nästa fest eller charma en någon från dansgolvet.

Dans som träningsform

Varför inte använda det som träning? Gymmet är inte för alla och löpning kanske inte är något många drömmer om. Men dans är faktiskt en fantastisk träningsform! Likt med simning så tränar du i stort sätt hela kroppen när du dansar. Samtidigt som du får dig ett ordentligt träningspass så lär du dig en fantastisk ny talang. Perfekt!

Utrustning och klädsel

Du behöver ingen speciell utrustning. Se bara till att ha bra skor och att du är mjuk i kroppen. Stretcha ordentligt sedan är det bara upp och köra!

Gällande kläder rekommenderas löst sittande byxor, mjukisar eller något liknande så tillåter hög rörlighet och inte är allt för ömtåligt. Undvikt tjocktröjan, du kommer bli varm av alla rörelser!

Vanligt innehåll i en showdanskurs

Innehållet kommer alltid att variera beroende på vilken kurs du väljer. Det finns kurser som vänder sig till dig som är nybörjare som har lite till ingen erfarenhet av dans. Men även kurser som är mer intensiva för den som kan dansa men kanske inte just showdans.

Se till att välja en kurs som passar dina unika förutsättningar, och var inte rädd för att prova. Det värsta som kan hända är att det inte är din grej och då vet du det. Det bästa som kan hända är att du hittar en passion för livet. Värt risken, om showdans är något du är nyfiken på!

Jämför kurser
Mer inom området