Två kvinnor som konverserar
24 aug 2023

Topp 10 språkkurser

Letar du efter en språkkurs? Kanske är det dags att hugga tag i spanskan, franskan eller något helt annat språk? Här listar vi de 10 mest besökta kurserna inom språk på kurser.se. 

Det finns oändligt med fördelar med att lära sig ett nytt språk. Att förstå kulturer, kunna kommunicera med fler människor, ta del av litteratur, film och musik på originalspråk. Dessutom är ett extra språk en merit i nästan alla yrken och inte minst i sociala sammanhang. Hitta din, eller kanske ditt barns, språkkurs i vår topplista över de tio absolut populäraste språkkurser här på kurser.se. 

Du kan läsa mer om kurserna och beställa information eller boka via länkarna under respektive kurs. Let’s start with number one! 

1

Sommarläger för barn, engelska – English4Kids

Upgrades 

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 2 750 SEK

💬   Snittbetyg: 4,4 (baseras på 37 recensioner)


Engelska för barn 6–12 år

Under det här sommarlägret introduceras barnen till det engelska språket och inspireras till att fortsätta lära sig på egen hand. Barnen åker på dagsutflykter under veckan och kommer i kontakt med engelska på ett roligt och kreativt sätt.  

Det här är en chans att utnyttja sommarlovet för att låta ditt barn åka på ett roligt läger och samtidigt lära sig engelska. Barnen delas in i grupper utifrån ålder och förkunskaper. Under kursen hålls olika aktiviteter varje vecka. Lägerledarna har engelska som modersmål, men pratar också svenska. 

Läs mer om kursen här


2

Spanska 50+ i Spanien

Internationella Skolorna

📍    Plats: Cádiz, Madrid, Malaga, Nerja, Salamanca, Sevilla, Teneriffa

⏱️   Längd: 1–4 veckor

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: –


Spanska för 50-plussare på plats i soliga Spanien

Det här är en kurs där språklektioner varvas med roliga aktiviteter och utflykter. På förmiddagarna har du lektioner och på eftermiddagar och helger deltar du i ett program av aktiviteter, allt från guidade visningar till tapaskvällar och vinprovningar. 

Kursen hålls på sju olika orter i Spanien och riktar sig till dig som är över 50 och älskar resor, upplevelser och sociala aktiviteter. 

Läs mer om kursen här


3

Spanska/franska/övriga språk – skräddarsydda privatlektioner

Upgrades

📍    Plats: Distans, rikstäckande

⏱️   Längd: Varierande

💰   Kostnad: 8 250 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 9 recensioner)


Få privatlektioner i valfritt språk!

Om du vill lära dig ett språk snabbt och effektivt kan privatlektioner vara något för dig! Här får du chansen att välja vilket språk du vill lära dig, och sedan få individuell undervisning med en språkcoach. 

Utbildningen utgår från CEFR-skalan som är en global skala utformad av Europarådet. Inför kursen får du göra en språktest så att du kan lära dig utifrån din egen nivå. Lektionerna är flexibla och sker på den dag, tid och plats som passar dig. 

Läs mer om kursen här


4

TAKK, grundkurs Distans Live

Folkuniversitetet Göteborg

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 12 timmar

💰   Kostnad: 1 625 SEK

💬   Snittbetyg: –


Lär dig handalfabetet och 200 vanliga tecken

Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation, eller TAKK, är ett kommunikationssätt som ofta används av och till personer med intellektuell funktionsnedsättning. TAKK underlättar språkförståelse i samband med tal men kan också användas istället för talat språk.  

Du får lära dig cirka 200 vardagliga tecken tagna från det svenska teckenspråket och handalfabetet under den här kursen. Du kommer att få diskutera kring och öva på att använda metoden inom olika ämnesområden. Om du behöver använda TAKK hemma eller i arbetet så är det här en perfekt kurs för dig! 

Läs mer om kursen här


5

Engelska 50+

Internationella Skolorna

📍    Plats:  Chester, Galway, Kapstaden, St Julians, Torquay, York och Eastbourne

⏱️   Längd: 1–4 veckor

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: –


Språkstudier och aktiviteter utomlands för dig över 50

Vill du kombinera en semester med en kurs i engelska? Under den här kursen har du språklektioner på förmiddagarna och aktiviteter som kulturella besök, matlagning eller guidade turer på eftermiddagar och helger. Kursen riktar sig till dig med lite längre livserfarenhet. 

Kursen ges på plats i ett engelsktalande land. Du kan välja mellan olika städer i England, Irland, Malta eller Sydafrika.

Läs mer om kursen här


6

Spanskakurs – 20 tillfällen

Berlitz

📍    Plats:  Distans, rikstäckande

⏱️   Längd: 20 tillfällen

💰   Kostnad: 8 781 SEK

💬   Snittbetyg: –


Onlinelektioner i spanska 24/7

Genom att gå den här distanskursen i spanska kan du boka dina lektioner med en språkcoach dygnet runt, helt online. Du börjar med att göra ett test för att se vilken nivå du ligger på och vad just du vill öva på. Ta ditt uttal, ordförråd och flyt till nästa nivå, oavsett om du vill lära dig spanska för att prata mer avslappnat med vänner eller inför en arbetsintervju. 

Du kan välja att boka dina lektioner vid 20 tillfällen under 30 minuter eller vid 10 tillfällen under 60 minuter. Lär dig spanska riktigt smidigt, helt enkelt. 

Läs mer om kursen här


7

Swedish Summer Camps – Swedish4Kids

Upgrades

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 2 750 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 3 recensioner)


Day Camp for Children 9–12 years

Det här sommarlägret varvar roliga aktiviteter med språkinlärning i svenska på ett kreativt sätt. Barnen får delta i lekar och utflykter tillsammans med instruktörer med svenska som modersmål. Det här är ett dagläger mellan klockan 09.00 och 19.00, måndag till torsdag. 

Fokus ligger på att öka barnens självförtroende, motivera och inspirera dem till att fortsätta lära sig svenska. I början av dagen görs övningar i ordförråd och grammatik som är kopplade till dagens aktiviteter. Barnen delas upp efter ålder, där de yngre barnen fokuserar på bland annat spel och sång på svenska och de äldre barnen får större fokus på till exempel att läsa och skriva. 

Läs mer om kursen här


8

Franska 50+ i Frankrike

Internationella Skolorna

📍    Plats: Aix-en-Provence

⏱️   Längd: 2 veckor

💰   Kostnad: 12 500 SEK

💬   Snittbetyg: –


Upptäck Frankrike och lär dig franska

Om du är 50+, älskar att resa och har en förkärlek för Frankrike och franska språket är det här en kurs som passar dig. Du får en kombination av en kurs i franska och en chans att uppleva landet och delta i olika aktiviteter. 

Kursen hålls på plats i Aix-en-Provence och du kan välja inriktning franska och vandring eller upptäck Provence. Du kan även göra tillval utifrån din intressen, till exempel golf, yoga, ridning eller matlagning. 

Läs mer om kursen här


9

Svenska intensivutbildning – skräddarsydda privatlektioner

Upgrades

📍    Plats: Distans, rikstäckande

⏱️   Längd: Upp till 30 timmar i 2 veckor

💰   Kostnad: 5 375 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)


Lär dig svenska snabbt med en privatlärare

Vill du förbättra dina kunskaper i svenska? Den här kursen riktar sig både till dig som nybörjare eller om du har mer erfarenhet i språket. Inför kursen får du en timme tillsammans med din språkcoach för att anpassa utbildningen till dina behov och önskemål.  

Du lär dig grammatik, ordförståelse och får öva på att kommunicera genom praktiska övningar. Din kurs kan helt skräddarsys eller köras enligt en fast studieplan utifrån CEFR-skalan. Undervisningen kan ges för 1–2 deltagare eller för en grupp. Du kan också välja att gå kursen hemifrån, på arbetsplatsen eller hos Upgrades på Östermalm. 

Läs mer om kursen här


10

Spanska i Valencia

Internationella Skolorna

📍    Plats: Valencia

⏱️   Längd: Från en vecka och uppåt

💰   Kostnad: 2 700 SEK

💬   Snittbetyg:  –


Upplevelser och spanska i Valencia

Förbättra din spanska och upplev det kulturrika Valencia – det är vad du får under den här kursen. Du studerar på plats på skolan i Valencia och får lära dig både det spanska språket och spansk kultur och livsstil. 

Skolan är godkänd av CSN och du kan läsa terminskurser, individuella lektioner, allmän spanska, affärsspanska, spanska och segling eller kombinera spanska med jobb som demi pair.

Läs mer om kursen här


Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin språk och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-08-01 till 2023-07-31. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.  

Letar du efter andra språkkurser?

Du kan söka fritt och hitta över 1 200 kurser inom språk på kurser.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök efter språkkurser

Senast uppdaterad: 24 aug 2023
Denice Karlsson
Digital Content Manager

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-05-15

Här är kurserna som börjar mitt i terminen

Här är kurserna för dig som missat kursernas startdatum, eller för dig som vill bestämma helt själv när du vill starta din kurs. I den här artikeln får du 5 tips på kurser som startar i mitten av terminen!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-07-14

Därför ska du lära dig ett nytt språk som vuxen!

Ångrar du dig att du inte la ner lite extra krut på spanskalektionerna i grundskolan? Ingen fara - lär dig ett nytt språk som vuxen istället! Vi har listat 5 anledningar som ska motivera dig till att lära dig ett nytt språk i uxen ålder! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-03-07

Bästa sättet att lära sig arabiska

Är du intresserad av att lära dig arabiska? Oavsett om du bara är nyfiken på språket eller vill lära dig att kommunicera med någon i din omgivning har du hittat helt rätt!

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️