Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig odla grönsaker - i harmoni med naturen

SV Väst
Kursinformation
Distans
20 timmar på 4 tillfällen
2021-02-03 19:00
1 395 SEK

Kursbeskrivning

I denna kurs lär oss grunderna i grönsaksodling på hållbart vis. Alltifrån hur vi kan skapa odlingsbäddar på olika sätt hur vi samspelar med växter och insekter skyddar oss från vissa skadedjur sköter om och vårdar jorden. Hur och när vi sår de vanligaste grönsaksfröerna samt vad som krävs under odlingssäsongen för att lyckas. Vi börjar med att reflektera över tidigare försök och sätter ambitionerna samt planerar inför årets säsong. Det viktigaste är att komma igång och lära sig utmed vägens gång. Inom odling kan man aldrig bli färdiglärd det är en del av tjusningen. Varje plats jord och säsong är så unik och man har bara en chans per år! Men det blir bättre och bättre och av allt man försöker med finns det oftast några saker som går bättre än annat. Det är en fröjd att få se sina älskade grönsaker växa det ger sådan glädje och att få smaka något alldeles färskt med smaker som slår allt i butik är en lyx.

För att leva mer i harmoni med naturen behöver vi veta att den mat vi äter är odlad på ett hållbart sätt som skapar en bra jord för generationer och veta att maten blir rättvist fördelad över jorden. Det enklaste sättet att se till att detta sker är att odla maten själv och denna kurs är för dig som vill komma igång eller öka mer av din odling.

Om kursledaren: Angelica har odlat sedan 2007 och även professionellt de senaste åren i ett andelsjordbruk utanför Ljungskile. Hon har doktorerat i växtekofysiologi och intresserat dig för permakultur sedan 2011 och sedan dess hunnit med ett flertal projekt både på pappret och i praktiken. Det sista projektet handlar om att förvandla ett kalhygge till en grönskande trädgård boende i tinyhouse.

Kursupplägg: Vi har ett möte via zoom två onsdagar kl 19 där vi kan interagera och reflektera med varann mötet kan också spelas in och tittas på i efterhand om du inte kan delta.. Via Angelicas hemsida hittar du en särskild sida med video. Ett personligt telefonmöte på 30 minuter ingår i kursen och bokas separat. Jag svarar på mejlfrågor under kursens gång.

Välkommen med din anmälan!
Veckodag: Onsdag
Tid: 19:00-20:00
Lokal:

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lär dig odla grönsaker - i harmoni med naturen!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser