Biodling för nybörjare

SV Väst, i Uddevalla
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 050 SEK
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 050 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig grunderna för att bli biodlare. Att vara biodlare är både roligt och lärorikt.

Kursinnehåll
Vi följer biodlaråret med allt vad det innebär och målet är att de deltagare som vill skaffar sig ett eget bisamhälle under cirkelns gång. Du får bland annat tips och råd om biskötsel, utrustning, kläder och om olika metoder.

Studiematerial
Boken "Boken om Biodling"
Materialet beställs hem till första träffen. Om du redan har materialet meddela detta vid anmälan.

Cirkelledare
Att vara biodlare är ett sätt att komma nära naturen. Att hålla på med vårt ursprungliga nordiska bin och leda ett räddningsprojekt innebär också att inspirera andra till en mera hållbar biodling. Man vet också att bina gör ett mycket viktig insats för att vi ska få bär och frukt. Dessutom får vi möjlighet att njuta av den ljuvliga nektar som bina hämtar i blommorna. Att var biodlare är att vara privilegierad. -Ingvar Arvidsson

Förkunskaper
Nybörjarkurs, inga förkunskaper krävs.

Anmälningsinformation
-Studiecirkeln startar vid fyra anmälda deltagare.
-Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
-Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Nordvästra Dalslands Biodlarförening

Veckodag: Måndag
Tid: 19:00-21:30
Lokal: Edsviken 12
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights