Kanalintyg

SV Kalmar län, i Kalmar
Längd
6 timmar på 2 tillfällen
Pris
525 SEK
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar på 2 tillfällen
Pris
525 SEK
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kanalintyg är ett intyg som visar att innehavaren vid prövning visat sig ha tillräckliga teoretiska kunskaper för att tillsammans med förarintyg och/eller kustskepparintyg, båtpraktikintyg och SRC kunna framföra en fritidsbåt på Kontinentaleuropas inre vattenvägar.

På kursen i kanalintyg får du kunskap om de speciella sjömärken och signalfigurer som finns på kanalerna. Vår kurs i kanalintyg förbereder dig för provet i kanalintyg.

2 kurstillfällen, 3:e kurstillfället är examination(frivillig).
För att få Kanalintyget ska den sökandes kunskaper prövas genom examination. Kursen ska ge dig kunskaper för att klara detta provet. Examinationen är frivillig och är vid ett eget 3:e tillfälle efter kursen. Examinationsavgift tillkommer(625kr) och mer info om hur och när detta genomförs uppdateras efterhand iom att NFB just nu genomför förändringar i upplägget. Det blir i fysisk form eller i digital form på plats i Kalmar. (information uppdateras efter hand)

Kursmaterial:
Ingår ej i kursavgiften.
Litteratur uppdateras. Mer info kommer inom kort.
Du behöver ha rätt material till kursstart. Du kan tex köpa det i butik Baltic i Kalmar(uppge Studieförbundet Vuxenskolan för att få 15%rabatt) eller beställa det här: https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/studieforbundet-vuxenskolan/sv-kalmar-lan/

Ledare:
Niklas Hellström är en erfaren ledare inom Navigation och håller kurs i flertalet navigationskurser hos Studieförbundet Vuxenskolan.

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-20:30
Ledare: Niklas Hellström
Lokal: Polhemsgatan 16
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 maj, 2024

  • Kurs
  • Kalmar

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kanalintyg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Kalmar län
Polhemsgatan 16
39239 KALMAR

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län

Highlights