Visa kurser.se som: Mobil

Vedic art - grundkurs

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
16 timmar
2022-10-29 10:00
1 600 SEK

Kursbeskrivning

I Vedic art är det är din skaparlust och ditt eget uttryckssätt som får frihet att släppa loss, långt bort från krav och bedömanden. Skapa med "fötterna på jorden och penslarna i himlen", så uttryckte sig Curt Källman, grundaren av Vedic art, om metoden.

Innehåll

En hel grundkurs i Vedic art innebär 17 principer uppdelade på tre helger/tre steg. Med principerna följer övningar, reflektioner och poesi som stödjer och stimulerar din skaparprocess, såväl på duken som i livet som helhet. Under en kurshelg kan det vara deltagare med som går olika steg av grundkursen. Du väljer själv i vilken takt du vill gå de olika stegen och om du vill gå alla steg. 

 • Steg 1 får du genomgång av principerna 1-8
 • Steg 2 principerna 9-14
 • Steg 3 principerna 15-17

Upplägg

 • Vi träffas under en helg, lördag och söndag, mellan kl 10.00-16.00.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Alla kommer att skapa utifrån sina egna förutsättningar. Har du gått grundkurs tidigare är det möjligt att gå igen om du vill.

Kursledare

Marie-Louise Agner mötte Vedic art 1997 då hon gick sin första helgkurs. Efter några år utbildade hon sig till lärare i metoden och har sedan 2005 haft kurser i Vedic art. Marie-Louise tycker att det är lika härligt att inspirera andra som att själv stå vid staffliet och måla. Hon har även glädjen och förtroendet att utbilda nya lärare i Vedic art.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår material i kursen som akrylfärg, papper, enklare underlag att måla på, penslar att låna mm. Vill du gärna ta med eget målarmaterial går det bra men undvik oljefärg.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
 • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
 • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
 • Kök med micro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Ta med en anteckningsbok och penna.
 • Kom ihåg målarvänliga kläder och inneskor.
 • Fika ingår i kursen.
 • Om möjligt stänger vi av våra telefoner under kurstid - det ger oss utrymme att landa "här och nu" i vår skaparprocess.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vedic art - grundkurs.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Vedic art - grundkurs!