Specialsök

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
10 timmar
Pris
1 990 SEK
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 990 SEK
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Specialsök

För dig som är nyfiken på hundsporten Specialsök där hunden söker röd kong. Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära in doften.

Innehåll

Specialsök blev en officiell tävlingsgren i början av November 2023 och är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. I denna kurs lär vi hunden känna igen doften och söka efter röd kong classic. Specialsök är en rolig och stimulerande aktivitet för dig och din hund. Går utmärkt att använda som aktivering för din hund.

Upplägg

 
Kursen hålls inomhus i vår hundhall de fyra första tillfällena, det sista tillfället kommer vara utomhus eller annan plats i Kristinehamn. Information kommer ni få av kursledaren på kursen. Under dessa tillfällen kommer teori varvas med praktiska övningar, varje ekipage utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men de underlättar att hunden gillar att leka med leksaker och äta godis. Samt om hunden är relativt orädd. Kursen är lämplig för en hund från sex månader gammal.

Kursledare

Annika Kjellberg har jobbat med hund i många år. Annika är leg sjukgymnast och därför extra intresserad av hundens fysiska hälsa. Är utbildad jakthundsinstruktör, hårda spår, viltspår och apportering. Är utbildad Noseworkinstruktör och doftprovsdomare. 

Utbildad specialsökinstruktör hos SWDI och har en ettårig yrkesutbildning tillsammans med sin hund Saga till narkotikahund hos Nordiska hund Stockholm färdig nov-22.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på Medborgarskolans hundkurser

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Meddela ras vid anmälan. 
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan.
Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Specialsök och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.