Nosework Fortsättning

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
9 timmar
Pris
1 690 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 690 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Nosework Fortsättning

Kursen för dig som vill lära sig mer av hundsportgrenen nosework, som härstammar från USA och har sin grund i polisens och tullens preparatsök. Vi kommer att jobba med momenten fordon och utomhus. Kursen riktar sig både till dig som vill använda nosework som vardagsaktivering eller för dig som vill tävla.

Innehåll

  • Fordonssök
  • Utomhussök

Upplägg

Kursen är tre tillfällen på angiven plats. Platsen meddelas innan kursen startar, men kommer att vara i Karlstad med omnejd.
Vi kommer träna hundarna i mindre grupper och när den ena gruppen tränar, pausar den andra gruppen hundar i sina bilar. Korta pauser är nödvändigt för hundarna i sökarbete för att klara av att orka arbeta. Vi kommer studera varandras hundar under kursens gång och lära oss av varandra.

Förkunskaper

Ni ska ha gått nosework grundkurs innan och hunden behöver kunna doften eukalyptus.

Kursledare

Sandra Klingström, uppväxt med hundar och har gått gymnasielinjen djurvård med inriktning på hund. Hon är Noseworkinstruktör, doftprovsdomare och även Certifierad hundtränare och coach.
Tillsammans med sin labrador Svante tränar och tävlar hon i Nosework och Freestyle. Förutom det så håller dom också på med lite jaktapportering, personspår, föremålssök och kantarellsök.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på Medborgarskolans hundkurser

Bra att veta

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Nosework Fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.