Keramik och drejning

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
36 timmar
Pris
3 150 SEK
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
36 timmar
Pris
3 150 SEK
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik och drejning

Keramik är roligt och kreativt! Få material är så formbara och mångsidiga som lera. Dreja en kaffemugg, ringla en vas, tumma en japansk teservis, kavla en tekanna eller skulptera en vacker skål. Under kursen går vi igenom material, verktyg och olika tekniker så att du kan släppa loss din skaparglädje och fantasi.

Upptäck keramikens fantastiska värld! Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Keramik är för dig som gillar att skapa tredimensionellt och utmanas att kombinera form, funktion och färg. 

Innehåll
Våra keramikkurser är öppna för alla, oavsett tidigare erfarenhet, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Varje deltagare utvecklas i sin egen takt med stöd från våra kompetenta kursledare.

Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som drejning, kavling, ringling, tumning och skulptering. Baskunskaper som lerhantering, dekorering och glasering är också viktiga steg i processen. Kursen har både teoretiska moment men består mestadels av praktisk handledning.

Upplägg
Vi träffas under 12 veckor 3 x 45 min, varje vecka, samma dag och tid.

Våra kompetenta kursledare har en kursplan för lära ut de olika teknikerna bland annat. Arbetet är sedan fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål. Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande under handledning av våra kursledare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får en genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Kamilla Kvarnevik är känd keramiker i Värmland med många års erfarenhet inom keramik. Verksam inom konsthantverkarna och med ett brinnande intresse för form och funktion sprider hon glädje och inspiration bland kursdeltagarna.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial tillhandahålls av Medborgarskolan. Vi använder oss av olika stengodsleror och glasyrer. Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning är 75 kr/kg. Materialet betalas via Swish på plats. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen. 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, läs mer på www.medborgarskolan.se  eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Tänk på att du är i en keramikverkstad. Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Du kommer få mejl med mer information om din keramikkurs innan kursstart. 

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik och drejning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.