Keramik - 7 veckor

Längd
29 timmar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
29 timmar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik - 7 veckor

Keramik är både roligt och kreativt! Här får du lära dig hela processen från lera till färdigt glaserat föremål. Du kan utforska olika former, tekniker och färgval under ledning av våra erfarna kursledare.

Dyk ner i keramikens fantastiska värld! Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.

Innehåll 

Våra keramikkurser är öppna för alla, oavsett tidigare erfarenhet, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Varje deltagare utvecklas i sin egen takt med stöd från våra kompetenta kursledare.

Kursen avslutas med glasering på det sista tillfället. Observera att glaseringstillfället börjar redan kl. 17:15. Cirka två-tre veckor efter avslutad kurs kan du hämta dina färdiga alster.

Upplägg

Vi träffas under 7 veckor 3 x 45 min. Kursen hålls under följande tillfällen 12/3, 19/3, 26/3, 9/4, 16/4, 23/4 samt 7/5. Observera att kursen gör uppehåll den 31/10 vecka 44.

Arbetet är fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar. Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande under handledning av våra kompetenta kursledare. Det är fördel att ha tänkt ut vad du vill göra innan kursen startar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får en genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning, är 85 kronor per kg och kan enkelt betalas via Swish på plats, vilket innebär att du inte behöver skaffa ditt eget material. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta

Bär oömma kläder och skor, och tänk på att det är svårt att hantera lera med långa naglar och smycken.
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

OBS! Det är högt tryck på våra keramikkurser och du kan därför anmäla dig som reserv. Tänk på att ordinarie anmälan är bindande (se köpevillkor) och du kan därför inte "byta" plats om du kommer in som reserv på en annan kurs. Om du missar ett kurstillfälle finns ingen möjlighet att ta igen det. Missar du glaseringstillfället pga. en oväntad händelse, t.ex. sjukdom, kan vi erbjuda dig att gå på ett uppsamlingstillfälle i mitten eller slutet av terminen.
För inspiration, gå gärna med i Facebook-gruppen "Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk". Observera att gruppen endast är till för inspiration. För kundtjänstärenden ska du kontakta Medborgarskolan via telefon eller mail: malardalen@medborgarskolan.se.

Visste du att? 

Medborgarskolan Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

I den anrika tegelbyggnaden på Ekeby Bruk finner du Medborgarskolans Hantverkscentrum. Här får du chansen att skapa med lera i vår fantastiska keramikverkstad, precis som konstnärerna för Upsala-Ekeby gjorde fram till 1970-talet. Välkommen till en plats full av historia och lustfyllt lärande!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik - 7 veckor och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.