Kantarellsök

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
9 timmar
Pris
1 690 SEK
Nästa kurstillfälle
7 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 690 SEK
Nästa kurstillfälle
7 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Kantarellsök

Snart är det kantarellsäsong och du vill även kunna aktivera hundens nos. Varför inte slå ihop två flugor i en smäll? Här lär vi hunden söka kantareller och att arbeta med nosen flitigt för att hjälpa dig söka upp skogens guld.

Innehåll

Hitta skogens guld med hjälp av din hund! Ibland är kantarellerna svåra att hitta i skogen, då kan hunden vara det perfekta hjälpmedlet.

De kan till och med känna doften av kantareller som gömmer sig under mossan. På kursen lär ni er grunden till att söka kantareller i skogen. En rolig och uppskattad aktivitet för både hund och förare. Gula kantareller ingår.

Upplägg

Kursen är under en lördag och två söndagar och hålls utomhus i Karlstads skogar. Under kursen kommer teori varvas med praktiskt arbete. Varje ekipage kommer få jobba utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.

Hunden kan komma att få sitta i bilen och vila emellanåt. Vid varmt väder rekommenderas att ta med en silverduk till bilen. Vi tvingar absolut ingen hund att sitta i bilen ifall det är för varmt.

Datum för kursen: 7/9, 8/9 samt 15/9

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen är lämplig för en hund från sex månader gammal.

Kursledare

Sandra Klingström, uppväxt med hundar och har gått gymnasielinjen djurvård med inriktning på hund. Nu har hon tagit tag i sina drömmar igen och utbildat sig till Certifierad hundtränare och coach.

Tillsammans med sin labrador Svante tränar och tävlar hon i Nosework och Freestyle. Förutom det så håller dom också på med lite jaktapportering, personspår och föremålssök.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Gulkantareller ingår i kursen.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på Medborgarskolans hundkurser

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära, du får information om kursen senast en vecka före planerad kursstart.

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kantarellsök och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.