Japanska A2 del 2

Längd
20 timmar
Pris
1 690 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 690 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Japanska A2 del 2

Gå en kurs i japanska. I Sverige har japanskan blivit ett populärt språk och fenomen under de senaste åren. Japanskan tillhör de största språken i världen. Språket talas av drygt 125 miljoner människor. Det här är kursen för dig som vill fortsätta utvecklas inom det japanska språket.

Det finns många anledningar att lära sig japanska. Du kan till exempel få kapacitet att läsa manga och se filmerna, anime, direkt på originalspråket. Om du får möjlighet att se ett Noh-skådespel kommer du förstå vad de sjunger. Du kan även delta i Karaoke och hänga med i texten på skärmen.

Kom också till insikt om vad de olika namnen på japanska maträtter betyder, till exempel att rå fisk heter sashimi medan sushi betyder sur. Lär dig japanska för att veta vad det är du äter nästa gång du besöker en japansk restaurang.

Om japanska språket på Medborgarskolan

Innehåll

I A2 bygger vi vidare på de kunskaper som du fick i A1-kursen eller om du har liknande kunskaper, ca 40 studietimmar.

Du kommer att få större ordförråd och får lära dig mer om det japanskavardagslivet. Utgångspunkten är att du ska öva dig i att kommunicera. Du kommer att få lära dig nya ord, uttryck och grammatik. Du får lära dig klockan och tidsuttryck. I gruppen pratar vi bland annat om vädret, årstider, månader och våra fritidsaktiviteter.

För vem?

Förkunskaper motsvarande Japanska A1 krävs.

Lektionen ges på engelska och vi använder kursmaterial på engelska. (Kursledaren talar även flytande svenska)

Kursledare

Yasuko är född och uppväxt i Japan och har studerat i Storbritannien under längre tid. I Tokyo arbetade hon som satellitkoodinator för internationella nyheter på en TV-station. Sedan 2010 jobbar Yasuko på Medborgarskolan och brinner för att träffa er som vill lära sig det japanska språket och ser fram emot att dela med sig av den rika japanska kulturen. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskoloans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling. 

Kursmaterial

I kursen använder vi oss av boken Japanese for Busy People 1: Romanized Version (Obs! Revised 3rd Edition) med ISBN 9781568363844 (boken hittar du här) och material som framtagits av ledaren. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan. 

Boken finns att köpa via näthandel eller via Lindhska bokhandeln, Drottninggatan 11 i Örebro. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken. 

Upplägg

 Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. 

Bra att veta

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på Förmåner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: Allmänna villkor

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Japanska A2 del 2 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.