Jaktledarutbildning

Längd
6 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Jaktledarutbildning

En kurs för dig som vill bli jaktledare. Det är idag obligatoriskt att ha en jaktledare i jaktlaget vid jakt efter älg och kronhjort samt vid avlysningsjakt efter stora rovdjur. Vid jakt på mark som ägs av större skogsbolag brukar man oftast vilja ha en utbildad jaktledare.

Jaktledaren är en nyckelperson i jaktlaget. Förutom att ha kontroll på jaktens genomförande, så att den sker på ett säkert sätt och bra, vid olika former av gemensamhetsjakt, ska jaktledaren också ha kunskap om lagar och regelverk. Det är också jaktledaren som genom sitt uppträdande sätter normerna i jaktlaget vad gäller jaktteknik och hantering av viltet. I den här kursen lär du dig om jaktledarens roll i jaktlaget och mycket annat.

Innehåll

  • Jaktledarens roll i jaktlaget
  • Konflikthantering 
  • Jaktteknik och jaktmoral
  • Eftersök
  • Jaktlagstiftning
  • Hantering av aktivism eller olyckor

Kursen ger dig grundläggande kunskap om jaktledarens roll och ansvar för en säker och väl fungerande jakt. Efter genomgången kurs får du ett intyg från Jägarnas riksförbund att du har jaktledarutbildning.

Förkunskaper

Att du har erfarenhet av jakt är en stor fördel men inget krav.

Upplägg

En sammankomst digitalt. Info om hur du får tillgång till inloggning får du efter anmälan och kursen kommer att starta

Kursledare

Jimmy Låås är jägare med mångårig erfarenhet av bland annat jaktledare och eftersök på olika vilt vid både jakt och trafikolyckor. Har lång erfarenhet av att utbilda jaktledare. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial samt intyg skickas ut efter kursens slut. Materialet är inget som du behöver under kurstiden.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Tips på vidareutveckling

Medborgarskolans kurs i jägarexamen samt eftersökskurs.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jaktledarutbildning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.